SENATORUL IOAN SIMIONCA: Sărăcia poate fi înțeleasă, dar murdăria generalizată înseamnă depravare

SENATORUL IOAN SIMIONCA: Sărăcia poate fi înțeleasă, dar murdăria generalizată înseamnă depravare

Tradiția creștină și obligația administrativă îndeamnă edilii comunităților locale ca imediat după ieșirea din iarnă să acționeze pentru curățenia localităților.
Problema pe care o ridicăm este aceea a lipsei de curățenie a mediului ambiant al drumurilor din întreaga țară. Cu tristețe și amărăciune semnalăm că încă de la intrarea în țară, pe drumurile din vămi, dar mai ales în spațiile adiacente de parcare, găsim o murdărie greu de imaginat și imposibil de acceptat.
Aceste imagini dezolante oferă o primă impresie pe care o creăm vizitatorilor noștri. Murdăria generalizată din aceste locuri publice ne decredibilizează și ne înjosește ca popor în fața străinilor. Fenomenul este generalizat și el arată o lipsă de răspundere administrativă, managerială și de preocupare gospodărească a autorităților și responsabililor cu întreținerea drumurilor.

Aproape fără excepție, parcările de pe traseele drumurilor europene ce traversează țara noastră, ale drumurilor naționale și județene sunt lipsite de pubele de gunoi și containere pentru deșeurile menajere. Pe multe artere europene care ne traversează țara se circulă bară la bară. În condițiile unui trafic atât de intens, a nu dota drumurile cu accesoriile necesare pentru colectarea deșeurilor menajere, este de-a dreptul o crimă față de mediul înconjurător.
Solicit miniștrilor transporturilor și mediului să analizeze această situație și să ni se răspundă de urgență ce decizii a adoptat Guvernul și ce planuri de acțiune aplică ministerele de resort pentru ridicarea nivelului de curățenie de pe drumurile europene, naționale și județene care străbat țara.
Sărăcia poate fi înțeleasă, dar murdăria generalizată înseamnă depravare. Dacă dorim ca România să primească mai mulți turiști străini, atunci primul lucru ce trebuie făcut este curățenia pe drumuri, în parcările lor și în mediul înconjurător acestora.

Ioan SIMIONCA
Senator ALDE, Bistrița-Năsăud

Categoria: Politica