Şeful PMP BN sare la gâtul PNL

Şeful PMP BN sare la gâtul PNL

Mint şi se acopera între ei, asta ştiu cel mai bine politicienii actuali, scrie Ionuţ Simionca, preşedintele PMP BN.
N-am putut să nu remarc, săptămâna aceasta, atitudinea Partidului Naţional Liberal faţă de un demers corect şi necesar în justiţia românească. Este vorba de demiterea Ministrului Justiţiei, Raluca Prună, care a declarat în şedinţa CSM că  a minţit la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) „cu bune intentii”, zice dânsa.
Minciuna nu trebuie tolerată în nicio instituţie a statului, dar cu atât mai puţin în domeniul Justiţiei unde adevărul şi dreptatea trebuie să primeze, iar cei care sunt în fruntea Justiţiei ar trebui să fie ireproşabili din acest punct de vedere.
Dar, din păcate, am văzut cum autoarea unei minciuni grave cu privire la respectarea drepturilor omului refuză să-şi dea demisia de onoare şi, mai mult de atât, un partid care prin tradiţie şi declaraţii publice susţine dreptatea şi adevărul, îi ia apărarea. Deputaţii PNL au boicotat moţiunea simplă pe Justiţie prin care se cerea demisia ministrului Raluca Prună. Asta demonstrează ceea ce ştim deja, că liberalii, apărătorii declarativi ai dreptăţii şi justiţiei, una spun şi alta fac. Ei vociferează împotriva nedreptăţii şi corupţiei, dar când vine vorba să facă un  pas concret în acest sens, dau înapoi.
Toti MINT, toţi NE INŞEALĂ, toti NE FURĂ … asta este parerea oamenilor cu care mă întâlnesc. Poate cineva să-i contrazică? Nu, exact asta simt şi eu”, a scris Ionuţ Simionca, preşedintele PMP BN, într-un comunicat de presă.
Reamintim că Moţiunea cu titlul „Şi minciuna poate să ucidă” cere demisia ministrului Justiţiei, Raluca Prună, după ce aceasta a susţinut în plenul CSM că a minţit judecătorii de la CEDO în privinţa fondurilor alocate pentru penitenciare.”Declaraţiile publice pe care le-a făcut dna ministru al Justiţiei nouă ni se par foarte grave. În acest sens facem acest demers politic, de care nu cred că va ţine seama primul ministru, să depune moţiune simplă şi dna ministru are posibilitatea, dacă va dori să vină în Parlament, să poată să explice ce a vrut să spună”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, luni, cu ocazia depunerii moţiunii.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat că a minţit la CEDO că dispune de un buget de aproape un miliard de euro pentru şapte penitenciare, deşi în realitate Guvernul nu avea această sumă în buget, argumentând că declaraţiile ”erau nişte bune intenţii”.

Raluca Prună, a declarat, marţi, după aprobarea moţiunii simple împotriva ei, că nu există repercusiuni directe ale deciziei Camerei Deputaţilor, însă dacă premierul Dacian Cioloş va decide că trebuie să părăsească Executivul îşi va da demisia.

Guvernul a anunțat că o susține în continuare pe Raluca Prună în postul de ministru al Justiției.

Categoria: Politica