Şedinţa PSD | Dragnea anunţă că nu crede că se va discuta despre amnistie în şedinţa PSD/ Gabriela despre nemulţumirile din partid: Voi vorbi în faţa colegilor/ Bădălău: Există ministere care funcţionează mai greu

Şedinţa PSD | Dragnea anunţă că nu crede că se va discuta despre amnistie în şedinţa PSD/ Gabriela despre nemulţumirile din partid: Voi vorbi în faţa colegilor/ Bădălău: Există ministere care funcţionează mai greu

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, sâmbătă că nu crede că la şedinţa Comitetului Executiv se va discuta despre graţiere sau reviziuirea pedepselor în şedinţa de la Neptun. Gabriela Firea atrage atenţia că sunt grupuri interministeriale care se fac doar că lucrează şi le cere să acţioneze mai urgent pentru rezolvarea problemelor. Aceasta a mai adăugat că va discuta deschis cu colegii în şedinţa Comitetului Executiv de la Neptun şi că dacă politicienii nu mai au legătură cu românii, atunci „fiecare avem o problemă în parte”. Senatorul Niculae Bădălău a declarat, înaintea şedinţei CExN al PSD, care se desfăşoară la Neptun, că este nemulţumit de activitatea Guvernului, existând ministere care funcţionează mai greu.

„Nu cred, nu cred. Eu vreau să facem conferinţa după Comitetul Executiv”, a declarat Liviu Dragnea, la intrarea la şedinţă, întrebat fiind despre ordonanţa privind amnistia.

Preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, vineri seară, pentru MEDIAFAX, după şedinţa informală ţinută de liderii social-democraţi la mare, că amnistia şi revizuirea unor sentinţe „sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea”, dar subiectul nu a fost dezbătut.

„Pot să vă spun părerea mea, pentru că nu e o părere care să fi fost adoptată deocamdată, dar eu cred că sunt două lucruri diferite. Unul este actul de amnistie, care exprimă de fapt dorinţa unei societăţi ca faţă de unii membri ai săi care au greşit să se manifeste clemenţă şi aceasta este o chestiune absolut normală. Al doilea aspect, pe care dumneavoastră l-aţi enunţat, este acela al unui mod defectuos de aplicare a justiţiei şi aici nu vorbim de clemenţă, că dacă cineva a fost condamnat în baza unor probe false, sau a unor abuzuri săvârşite în mecanismul acesta al justiţiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi dăm amnistie, ci trebuie să îi dăm o reparaţie persoanei respective şi ăsta este alt aspect al problemelor care urmează să se dezbată. Astăzi nu am discutat acest lucru, dar sunt pe agenda noastră, toţi sunt preocupaţi de lucrurile astea, dar nu am discutat acest lucru”, a declarat, pentru MEDIAFAX, liderul PSD Vaslui.

Categoria: Politica