Secretarul comunei Zagra și un agent agricol au fost trimiși în judecată de procurorii DNA. Prejudiciul a fost returnat !

Secretarul comunei Zagra și un agent agricol au fost trimiși în judecată de procurorii DNA. Prejudiciul a fost returnat !

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a secretarului comunei Zagra, Mihail Vereș dar și agentului agricol Lazăr Ovidiu Bălai. În privința lui Mihail Vereș, procurorii spun că acesta este acuzat de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, dar și de  instigare la fals intelectual în formă continuată. În ceea ce îl privește pe Lazăr Ovidiu Bălai, acesta va ajunge în fața instanței pentru  complicitate la fapta de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată dar și pentru  fals intelectual în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada 2008 – 2013, inculpatul Vereș Mihail a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente cu un conținut nereal, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. În demersurile sale, inculpatul Vereș Mihail a beneficiat și de ajutorul celuilalt inculpat, care i-a pus la dispoziție mai multe documente folosite ulterior de primul la A.P.I.A.

Prin aceste demersuri, au fost obținute pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 7.815 lei, debit ce a fost achitat integral de către inculpatul Vereș Mihail.

Categoria: Administratie