Se face lumină în cazul crimei de la Bistrița-Bârgăului: Principalul suspect Paul Toderașc a fost reținut în Vaslui.

Se face lumină în cazul crimei de la Bistrița-Bârgăului: Principalul suspect Paul Toderașc a fost reținut în Vaslui.

UP DATE: Oamenii din sat susțin că trupul neînsuflețit al bătrânului a fost găsit într-un pârîu de pe valea Bârnelor, aflat în apropiere de casa incendiată.

Polițiștii bistrițeni l-au identificat și, mai pe urmă l-au găsit pe băcăuanul de 23 de ani, principalul suspect în omorul de la valea Bârnelor din comuna Bistrița-Bârgăului. Reamintim faptul că în noaptea de 6 spre 7 octombrie, un incendiu puternic a transformat în scrum casa în care locuia un bătrân de 82 de ani, o locuință izolată de centrul comunei admninstrată de Vasile Laba.

Oamenii din sat povestesc că bătrânul locuia singur în casa respectivă și aflată într-un loc mai izolat, valea Bârnelor,  fiind ajutat în gospodărie de un băcăuan de 23 de ani, tânărul fiind angajatul unui oier din comună, Vasile Cioanca, ce are în proprietate o turmă destul de mare. Un sătean care îl cunoaște mai bine pe tînăr spune că acesta nu era pentru prima dată în zonă, el locuind aici cam trei sau patru luni pe an, muncind cu ziua la  diferite activități agricole.

La nici patru zile de la incendiu și misterioasa dispariție, anchetatorii au dat de capătul firului, găsindu-l pe principalul suspect al crimei, Paul Toderașc. Ciobanul de 23 de ani, și care lucra de mai bine de un deceniu la familia Cioanca din Bistrița-Bârgăului, iar asta câte 3 sau 4 luni pe an, a fost găsit la o stână din județul Vaslui.

 

Paul Toderașc a fost déjà audiat de către procurorul care se ocupă de caz și dus pentru reconstituire la locul incendiului. Se pare că nici colegul său de muncă, Vasile Nanu și Leșu Ilvei nu ar fi străin de cele petrecute în noaptea de vineri spre sâmbătă în casa de pe valea Bârnelor.

 

Potrivit adevarul.ro Paul Toderaşc are antecendente penale, fiind condamnat în această primăvară la un an şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru furt calificat şi profanare de morminte. Conform  autorităţilor locale din Plopana, localitatea sa natală unde ar fi comis infracţiunile, acesta a furat 15 lei din cutia milei, după care s-a dus în cimitir, unde ar fi scos din mormânt o femeie proaspăt îngropată şi ar fi întreţinut relaţii sexuale cu cadavrul.

Categoria: EVENIMENT