joi, februarie 27, 2020
2.9 C
Bistrița
More

  Se consumă droguri la petreceri, la party-uri, în liceele noastre și e o problemă mare pe care noi am ascuns-o- prefectul Stelian Dolha

  Must Read

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  În Bistrița-Năsăud se consumă droguri. Această stare de fapt este cunoscută de mai mult timp, ce-i drept de cei care au fost real interesați de acest flagel. Pe principiul „niciodată nu e prea târziu”, prefectul Stelian Dolha a lansat o idee legată de o campanie anti-drog care să fie concepută de tineri pentru tineri.

  de RIAN FARCAȘIU

  Presa locală a scris de-a lungul timpului de existența acestui flagel la Bistrița. Consumul de droguri în școli, în parcuri, în localuri sau la „party”-uri este bine-cunoscut atât în rândul polițiștilor, cât și în cel al părinților, profesorilor sau organizațiilor non-guvernamentale care au atins această problematică.

  Conform prefectului Stelian Dolha, demersurile făcute până acum, în marea lor majoritate fiind vorba de campanii de conștientizare, nu au avut efectele scontate deoarece conceptul mesajelor (slogan, grafică etc.) nu ar fi prins la tineri. Acesta a declarat că starea de fapt reală în care tinerii bistrițeni consumă substațe interzise i-a fost confirmată cu tărie de către polițiști:

  „Am aflat că în coordonarea Prefectului este Centrul de Consiliere Antidrog, aflat în subordinea Agenției Naționale Antidrog, care are trei angajați, funcționari, bugetari, care în momentul în care le-am cerut un material pe o foaie A4, mi-au scris câteva probleme pe care ei le-au găsit, legat de tineri din clasa a VII-a și a VIII-a. Mie mi se părea firesc să avem deja un telefon verde, la care să răspundă cineva în permanență, dar nu există. De fapt, la nivelul județului Bistrița-Năsăud nu avem mai nimic! Singurii, și o spun la modul cel mai serios, care mi s-au părut eficienți și care și-au dat seama de cât de gravă este această problemă în județul Bistrița-Năsăud, au fost cei de la Serviciul de Criminalitate Organizată. Ei au recunoscut: se consumă droguri la petreceri, la party-uri, în liceele noastre și e o problemă mare pe care noi am ascuns-o”, a precizat Dolha.

  În acest sens, Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud lansează această idee de concurs pentru campania de prevenire a consumului de droguri. Propunerile pentru afiș și pliantele pot fi trimise pe adresa de mail prefect@prefecturabn.ro sau prin mesaj privat pe pagina de Facebook: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

  „Tineri pentr tineri” ar fi mesajul principal, dar organizatorii acestui concurs așteaptă propuneri inclusiv pentru slogan, idei pentru grafica pliantelor și afișelor care vor fi răspândite în școli, mijloace de transport în comun, inclusiv taxiuri, precum și în cluburi, acolo unde se va găsi disponibilitate. Concursul de idei va avea și trei premii: premiul I în valoare de 3.000 de lei (cel mai probabil contravaloarea în posibile tichete sau vouchere), premiul II 2.500 de lei, iar premiul III 2.000 de lei.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  A FOST CONFIRMAT PRIMUL CAZ DE CORONAVIRUS ÎN ROMÂNIA

  Horaţiu Moldovan, secretar de stat la Ministerul Sănărăţii, a confirmat miercuri seara că primul caz de infectare...

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca îl peste picior pe Cîțu

  Deputatul PMP, Ionuț Simionca, are o reacție mai puțin așteptată de cei din PNL în ceea ce privește desemnarea lui Florin Cîțu...

  În drum spre anticipate: Florin Cîțu a fost desemnat premier de președintele Klaus Iohannis

  Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat, miercuri seară, după consultările cu partidele, pe cine a desemnat să formeze noul guvern.

  Încă 4 pacienți internați la SJU Bistrița au fost diagnosticați cu gripă de tip A

  Patru pacienți internați la Spitalul Județean de Urgență Bistrița au fost diagnosticați cu gripă. Informașia este confirmată de purtătorul de cuvânt al...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -