SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREȘEDINTELUI RADU MOLDOVAN

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ PREȘEDINTELUI RADU MOLDOVAN


Stimată conducere a judeţului Bistriţa-Năsăud, mă numesc Murşa Trifan, din Sigmir, şi, prin bunăvoinţa ziarului „Răsunetul”, încercăm să vă aducem la cunoştinţă următoarele:

Lângă Pădurea Sigmirului, în capătul satului, locuim un număr de aproximativ 20 de persoane în două locuinţe. Situaţia destul de grea din familiile noastre de zi cu zi se pare că se adânceşte tot mai tare. În primul rând, ne-am văzut visul cu ochii odată cu introducerea curentului electric în urmă cu un an în casele noastre. Cu ajutorul cotidianului „Răsunetul”, cei care au mediatizat acest caz şi au intervenit pe lângă conducerea Electrica SA, cât şi a domnului Gavril Ursa şi primarului municipiului Bistriţa, ing. Ovidiu Creţu, copiii noştri beneficiază de lumină electrică pentru a le fi mai uşor să înveţe şi să meargă la şcoală. Problema destul de grea cu care ne confruntăm în continuare este cea a lipsei apei potabile. Noi trebuie să aducem apă pentru familiile noastre din sat, aproximativ 2 km şi ne este foarte greu. De reamintit că în urmă cu un an, un reporter al ziarului „Răsunetul” a încercat să ne ajute, bineînţeles prin bunăvoinţa domnului director de la Aqaubis, ing. Ion Şandru, dar acesta nu a fost de acord, motivând că nu este presiune suficientă. De amintit că apa trece la aproximativ 15 m de casele noastre, iar posibilitatea de a avea apă este foarte uşor, deoarece nu trebuie afectată şoseaua, conducta cu apă poate să treacă pe sub un podeţ, pe sub şosea, trecând pe lângă noi.

Vă rugăm, domnule preşedinte al Consiliului Judeţean, Emil Radu Moldovan, să ne ajutaţi, să rezolvaţi problema noastră întrucât noi suntem de etnie romă şi suntem refuzaţi sistematic pe unde umblăm. Ne este foarte greu cu copiii deoarece iarna bate la uşă şi nu dorim ca copiii noştri să trăiască în aceste condiţii, pe care nu le dorim nimănui.
În speranţa că ne veţi înţelegem, noi, cu toţii, vă mulţumim din inimă.
Cu mult respect,
Familia Murşa şi vecinii

Categoria: Administratie