ŞCOALĂ DE MILIOANE LA CĂIANU MIC! Cine este ION CĂIAN ROMÂNUL?

ŞCOALĂ DE MILIOANE LA CĂIANU MIC! Cine este ION CĂIAN ROMÂNUL?

Unul din cele mai mari proiecte pe infrastructură şcolară din judeţul Bistriţa-Năsăut – Liceul Tehnologic din Căianul Mic se inaugurează vineri, la ora 15.30. Este vorba de un proiect implementat prin finanţare europeană, Programul Operaţional Regional Regio, în valoare de 1,3 milioane euro.

La inaugurare a fost prezent şi preşedintele CJ BN, Radu Moldovan, Gavril Ţărmure, fiu al satului, şeful Centrului Judeţean de Cultură, autorul bustului celui care dă numele liceului, Ion Căian Românul, Alexandru Gavrilaş dar şi foarte mulţi primari: Dumitru Buşcoiu, Zagra, Dănuţ Purja, Târlişua, Petru Şerban, Uriu, Mircea Runcan, Nimigea, Romeo Florian, Lechinţa. Slujba de Sfiinţire a fost oficiată de IPS Andrei Andreicuţ şi de un sobor de preoţi.

 

“Pot să spun că după recepţia acestui obiectiv vom avea cea mai frumoasă unitate de învăţământ de pe Valea Ilişua, modernă, performantă, cu toate dotările necesare, unde copiii vor putea învăţa în condiţii foarte bune”, ne-a spus primarul comunei Căianu Mic, Paul Ştir.

c2 c3 c4

RADU MOLDOVAN: „Liceul Ion Căian Românul din Căianul Mic a fost modernizat și dotat în urma unei investiții de peste 8,2 milioane de euro!

19 săli de clasă amenajate și utilate cu mobilier nou și materiale didactice oferă celor peste 500 de elevi ai liceului condiții foarte bune de studiu!

Vreau să îl felicit pe Paul Știr, până nu demult, cel mai tânăr primar din România și acum unul dintre cei mai buni primari din România pentru modul în care gospodărește comunitatea din Căianu Mic!

De asemenea le urez mult succes elevilor și cadrelor didactice care vor profesa aici! Condițiile din această școală nu se găsesc în multe orașe din Europa, motiv pentru care elevii care învață aici au șanse reale de dezvoltare pe viitor!

Mult succes și la mai multe proiecte duse cu bine la capăt!

Cine este Ion Căian Românul, personalitatea după care este botezat LICEUL TEHNOLOGIC DIN CĂIANUL MIC?

Categoria: EVENIMENT