duminică, martie 29, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  SCENARII POLITICE DE TOAMNĂ

  Must Read

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL
   

  Victor Ponta ar putea rezista în funcția de Premier dar PSD-iștii n-ar miza totul pe acest lucru, spun surse din partid la începutul unei sesiuni parlamentare imprevizibile.

  În acest moment exista trei scenarii de lucru.

  Demisia lui Victor Ponta aproape că iese din discuție. Premierul e hotărât să-și ducă mandatul până la capăt, cu toate costurile de imagine, spun surse din partid.

  O trădare internă în coaliția de guvernare este o variantă puțin probabilă. În ciuda divergențelor cu UNPR, social-democrații se declară convinși că Gabriel Oprea nu va da jos Guvernul. În ceea ce privește posibilitatea ca parlamentarii PSD să-l dea jos pe Victor Ponta la motiunea de cenzura PNL, surse din partid spun ca acest lucru este foarte greu de realizat mai ales ca Liviu Dragnea va trebui să deconteze aruncarea partidului în Opoziție. În acest moment, Victor Ponta are sustinerea ferma a PSD, UNPR și a ALDE, spun surse din coalitie.

  Varianta întoarsă pe toate fețele este trimiterea în judecată a Premierului de către DNA. Deja Victor Ponta a făcut o serie de afirmatii care sugerează că se așteaptă să se întample acest lucru, Premierul spunând că vrea să ajungă în fața unui judecător. În același timp, Premierul a cerut disjungerea dosarului sau din dosarul mai mare in care e implicat Dan Sova si daca acest demers va reusi probabil ca dosarul lui Ponta va trece de la DNA la Parchetul General.

  Momentan Ponta nu poate să fie suspendat din funcție. Constituția spune ca ‘daca s-a cerut urmarirea penala’ Presedintele Romaniei poate dispune suspendarea Premierului. Cum acest lucru a fost blocat în Camera Deputatilor, ramane varianta trimiterii in judecata. „Trimiterea în judecată a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din funcţie”, spune Constitutia, insa doar pentru fapte savarsite in timpul functiei.

  În PSD, pierderea Premierul ar însemna, cel mai probabil, pierderea guvernării, social-democrații fiind de părere că Președintele Klaus Iohannis nu va numi decât un Premier PNL. În cel mai bun caz, PSD ar putea fi prins intr-un Guvern de uniune națională.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  VIDEO: Daniel Suciu a donat în Sg. Băi 200 de măști, 50 de vizete și pachete cu alimente pentru vârstnici

  În acțiunea de împărțire a materialelor de protecție în Sg. Băi către personalul sanitar, polițiști sau vânzătoare, deputatul Daniel Suciu a...

  30: România începe să își numere morții

  România își numără morții! Un bărbat de 74 de ani din județul Hunedoara a murit din cauza infectării cu coronavirus.

  29 de decese sunt raportate până la această oră din cauaza infectării cu COVID 19

  Toate aceste decese au fost raportate către INSP din teritoriu în cursul nopții și în această dimineață. Toate persoanele decedate sunt...

  Trei bistrițeni au fugit din izolare, dar au ajuns în carantină. Aproape 500.000 de lei este cuantumul amenzilor date pentru nerespectarea OM 3

  În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului nistru, au fost angrenaţi în activităţi specifice peste 200 de poliţişti, 89 de jandarmi...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -