Scandal la şcoala primară din Piatra Fântânele. Mai mulţi elevi ar fi fost agresaţi verbal şi fizic de un cadru didactic

Scandal la şcoala primară din Piatra  Fântânele. Mai mulţi elevi ar fi fost agresaţi verbal şi fizic de un cadru didactic

Scandalul a ieşit la iveală zilele trecute, după ce un grup de părinţi din cătunul Ciosa, satul Piatra Fântânele, comuna Tiha Bârgăului au depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Bistriţa-Năsăud pe numele unui cadru didactic de la şcoala primară din satul Piatra Fântânele. Este vorba de învăţătoarea Elena Albina Pop.

O plângere penală pentru agresiuni verbale şi fizice

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ BN, Crina Sârb, în plîngere, grupul de părinţi susţine că mai mulţi elevi au fost agresaţi verbal şi fizic de către un cadru didactic.

„ Au fost demarate cercetări sub aspectul săvărşirii infracţiunii de purtare abuzivă”, ne-a precizat Crina Sârb.

Ce spun părinţii?

Contactată telefonic, una din mamele semnatare a plângerii penale, Ioana Zaharie din Ciosa ne-a povestit că unul din copiii ei, Valer Zaharie, de 10 ani, i s-a plîns în repetate rânduri că învăţătoare se poartă „rău” : „ Păi, no, copilul acesta al meu mi-a zis de mai multă vreme că doamna lor învăţătoare s-a schimbat şi îi ceartă foarte des, că îi presează pe bancă sau că îi loveşte cu palme peste ceafă. Pe urmă, copiii au mai povestit că se fac diferenţe între elevii care locuiesc la mănăstire şi cei care vin de la Ciosa sau din zone mai izolate. Noi am fost să vorbim cu doamna învăţătoare, dar nu ne-a băgat în seamă, aşa că am ajuns la Poliţie, la Bistriţa, copiii vorbindu-ne cu teamă de doamna învăţătoare”, ne-a spus Ioana Zaharie.

ISJ trimite la Piatra Fântânele o comisie de anchetă

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al judeţului Bistriţa-Năsăud, prof. Monica Buboly, marţi, o comisie de anchetă se va deplasa la Piatra Fântînele pentru a verifica la faţa locului respectiva plângere penală. Concluziile anchetei vor fi făcute publice.

Categoria: EVENIMENT