Satul Jelna are un părculeţ nou-nouţ. Primarul Florin Sandu Simionca continuă investiţiile în Budacu de Jos

Satul Jelna are un părculeţ nou-nouţ. Primarul Florin Sandu Simionca continuă investiţiile în Budacu de Jos

parculet

Noul parc al localităţii Jelna din comuna Budacu de Jos a devenit realitatea, după ce în urmă cu un an de zile, primarul Florin Sandu Simionca depunea un proiect pe GAL Bârgău-Călimani în valoare de 64 de mii de euro.
„Părculeţul pune în evidenţă noul centru civic al satului Jelna care va cuprinde , iată, Biserica Ortodoxă, viitorul centru de informare turistică şi complexul arhitectonic care va fi reabilitat în cel mai scurt timp posibil”, explică primarul Simionca.

4 PROIECTE PRIN PNDR

Potrivit celor spuse de Florin Sandu Simionca, în 2015, în comuna Budacu de Jos, se derulează
patru proiecte finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013. Valoarea acestora depăşeşte suma de două milioane euro.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, au fost finalizate lucrările de amenajare a cursurilor de apă necadastrate din comuna Budacu de Jos, investiţie derulată printr-u proiect pe Măsura 125 C, se vor încheia în luna septembrie. „ Sunt déjà amenajate cursuri de apă din Jelna, Budac şi Monariu, pe o lungime de 6,7 kilometri. Valoarea acestui proiect este de aproximativ un milion şi jumătate”, spune primarul Simionca.

Nici lucrările la viitorul Centru de informare turistică, cofinanţate în cadrul Măsurii 313, cu o valoare de aproximativ 200.000 euro nu trenează, clădirea se construieşte tot în Jelna: “ La
Parter va funcţiona centrul de informare turistică, iar la etaj vor fi amenajate două săli de grupă de grădiniţă.

parc
Tot prin GAL Bârgău –Călimani urmează să fie finanţată dotarea căminului cultural din Budacu de Jos şi înfiinţarea Ansamblului „Valea Budacului”. „Aşteptăm semnarea contractului de finanţare. Pentru că sunt doar dotări – sitem de sonorizare, de iluminare etc. – nu vor fi probleme în a-l încheia în acest an”, spune primarul comunei.
Sală de sport în Budacu de Jos!

Investiţia va fi susţinută de Compania Naţională de Investiţii, sala de sport urmând să aibă 150 de locuri pentru spectator şi un teren care va putea fi folosit în jocurile de handval, volei sau baschet.
O altă investiţie guvernamentală este construirea unor locuinţe sociale pentru comunităţile de romi – în localitatea Jelna (7 locuinţe) şi Budacu de Jos (14 locuinţe) – prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe. „Noi am predat amplasamentul. Sunt locuinţe modulare, însă, conform proiectului, arată foarte bine”,concluzionează primarul Sandu Simionca.

Categoria: BUDACU DE JOS