Șase câini …frumoși la 300 de mioare. Este acordul la care au ajuns oierii cu Ministerul Agriculturii.

Șase câini …frumoși la 300 de mioare. Este acordul la care au ajuns oierii cu Ministerul  Agriculturii.

Șase câini …frumoși la 300 de mioare. Este acordul la care au ajuns oierii cu Ministerul  Agriculturii. Pentru a intra în vigoare, propunerea trebuie votată în Parlament.
 
  
Modificarea Legii Vânătorii a ajuns în dezbaterea Comisiei pentru Agricultură a Camerei Deputaților, la discuții find invitați reprezentanți ai oierilor din întreaga țară, inclusiv din Bistrița-Năsăud.

 

Ioan Câmpian, președintele  Asociaţiației Crescătorilor de Ovine şi Caprine a declarat în exclusivitate pentru publicația noastră: ,, Discuțiile au fost în felul următor: Ministerul agriculturii , împreună cu cei de la Mediu, au venit cu o propunere care spune că la o sută de oi ai dreptul la un câine. Iar la fiecare sută de oi, alt câine. Noi am precizat că nu vom număra câinii, nu vom innventaria câinii. Fiecare cioban ține atâți câini… cât are nevoie. Nu-i totuna să fii la Bistrița, Sălaj sau Maramureș, ori în sud, unde nu sunt atâți lupi. Nu sunt de acord să numărăm câinii, dar nici să cădem în extrema cealaltă: o turmă de 3 oi cu zece câini!”

 
Limitarea numarului de caini de la stana a provocat proteste aprinse la sfarsitul anului trecut.
 
Guvernul României a decis la sfârșitul anului trecut, prin ordonanţă de urgenţă, să suspende până la 25 aprilie 2016 aplicarea articolelor din Legea Vânătorii referitoare la numărul de câini la stână și la pășunat, urmând ca, între timp, să fie găsită o soluţie de modificare a legii care a stârnit protestele ciobanilor.
Raimond Petruţ
 

Categoria: DIVERSE