Sărbătoarea Centenarului la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, clasa IA

Sărbătoarea Centenarului la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu”, clasa IA


Pornind de la ideea că istoria României ne reprezinta si trebuie cunoscută si înțeleasă,  astăzi, la Bistrita, la Colegiul Național “Andrei Muresanu”, clasa I A a sărbătorit Centenarul Marii Uniri in cel mai minunat și creativ mod.    Dna profesor  inv. primar Alina Voica i-a motivat pe micii patrioți sa spună povestea Marii Uniri, îmbrăcați in costume populare si purtând tricolorul in piept.

Si pentru ca nu puteau sa nu marcheze cei exact 100 de ani de la Marea Unire, prin proiectul
„România, 100” elevii au arătat ca noi, românii, suntem senzaționali si avem cu ce ne mândri! Pentru ceea ce am trăit, pentru bogățiile pe care le avem, pentru valorile pe care le promovam, pentru obiceiuri și tradiții, pentru sport și inteligenta! Toate, de 100 de ori! De la hand-made la fashion, de la traditii si frumusetea costumului popular românesc  la tehnologie, de la unicitatea unor locuri la branduri de succes romanesti, micii școlari au sărbătorit 100% românește.

„Mai sensibili privind valorile autentice românești, mai informati in legatura cu ceea ce ne definește ca popor, astăzi am fost MAI mândri că suntem români!”

Categoria: EVENIMENT