Sărbătoare în capitala văii Bârgăului – Investiții de 17 milioane de euro în timpul mandatelor primarului Doru Crișan

Sărbătoare în capitala văii Bârgăului – Investiții de 17 milioane de euro în timpul mandatelor primarului Doru Crișan


Dublă sărbătoare și în Prundu Bârgăului, acolo unde, în zilele de 18 și 19 august au avut loc două evenimente majore: sărbătoarea acxestei commune dar și Festivalul Internațional de Folclor ”Regele Brazilor”. Evenimentele au debutat sâmbătă, de la ora 11.00, cu primirea delegațiilor folclorice internaționale la sediul primăriei, fiind invitate  formații din Serbia, Bulgaria, Republica Moldova și România. Tot sâmbătă seara, pe scena amenajată în fosta piaţă agroalimentară de lângă Primăria Prundu Bîrgăului, a avut loc festivitatea de deschidere a Festivalului Regele Brazilor,  dar și concerte susținute de Corina, Oana Radu, Claudia Pavel, Narcotic Sound şi Ionică Moroşanu.

Duminică, de la ora 12.30, formațiile participante la Zilele Comunei Prundu Bîrgăului şi la a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor Regele Brazilor au putut  fi admirate într-o paradă a portului popular, pe traseul Biserica Ortodoxă – scenă, acolo unde au evoluat alături de ninvitații speciali ai acestei ediții: Marian Gogan, Virginia Irimuș, Ionuț Fulea și Ionuț Langa.

 

Așa cum era de așteptat, de la eveniment nu a lipsit președintele Consiliului Județean, Radu Moldovan, asistat de toții edilii văii Bârgăului. La manifestări a fost prezent și deputatul PNP, Ionuț Simionca.

Potrivit președintelui Radu Moldovan, comuna Prundu  Bârgăului a redobândit în ultimii ani statutul de ”capitală” a Văii Bârgăului, datorită muncii acestei comunități frumoase și în special a Primarului Doru Crișan: ” Vreau să îl felicit pentru modul în care a schimbat fața acestei comunei, datorită unor investiții vitale, implementate sau în implementare, în valoare de 17 milioane de euro. Vreau de asemenea să îl felicit atât pe el, cât și Consiliul Local Prundu Bârgăului pentru decizia de a acorda Titlul de Cetățean de Onoare atletului Tiberiu Ușeriu, care nu mai are nevoie de nicio prezentare!”, a spus Radu Moldovan.

Precizăm că:

Până în anul 2020, Primăria Prundu Bârgăului în parteneriat cu Consiliul Județean va implementa următoarele proiecte:

 

 1. Modernizarea străzilor comunale (6,5 km) – în execuție;
  2. Asfaltarea drumurilor agricole și forestiere: Valea Muntelui, Pârâul Gorii, Valea Brujenilor, Zapodia Cocosului Drumuri Bistrița Bârgăului: Dealu lui Toader, Preluca Brujoaia, Locurele Toader. Tiha Bârgăului: Paraul Comarnic, Sendroaia de Jos (14 km) – licitație încheiată;
  3. Extindere rețea de apa si canalizare (3 km apă și 8,3 km canalizare) – în execuție;
  4. Modernizare Grădiniță cu program prelungit în Susenii Bârgăului – în execuție;
  5. Extindere si modernizare iluminat public – în execuție;
  6. Supraetajare corpuri B si C, recompartimentări interioare, refacere împrejurime si amenajare curte Primărie – în execuție;
  7. Construcție și reabilitare a două Școli Generale – în execuție;
  8. Modernizare străzi secundare (7 km) – licitație finalizată;
  9. Construire dispensar medical – în proiectare;
  10. Construcție Centru Cultural – în execuție;
  11. Amenajare parc – urmează recepția finală;
  12. Realizare plan urbanistic general – în execuție;
  13. Construire parking auto zona blocuri RAAL și a blocurilor de pe Baltă – in execuție;
  14. Asfaltare străzi secundare – finalizat;
  15. Master Plan Apă și canalizare: 1.6 km- rețea de canalizare + 1 stație de pompare ape uzate;

Felicitări Doru Crișan! Unul dintre cei mai buni primari din România și un prieten de nădejde!

 

Categoria: EVENIMENT