Săptămâna aceasta am putea afla data la care ar putea fi organizat referendumul local de la Sg. Băi

Săptămâna aceasta am putea afla data la care ar putea fi organizat referendumul local de la Sg. Băi

Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Ovidiu Frenţ a anunţat în cadrul şedinţei lunare de Colegiu Prefectural că zilele acestea Prefectura va da  un răspuns cu privire la cererea a celor  peste 2.900  de sângeorzeni de organizare a unui referendum pentru demiterea primarului Traian Ogâgău.

„Am primit o cerere din partea a peste 2800 de cetăţeni pentru organizarea unui referendum. Refendumul este un act democratic prevăzut de legislaţia românească. Cetăţenii care aleg au dreptul să şi demită. Un număr mare de cetăţeni din Sângeorz Băi au depus o cerere motivată, însoţită de liste de semnături, cu date personale. În acest moment aştept de la autoritatea electorală permanentă numărul exact al alegătorilor, pentru că trebuie să mă raportez la prevederile legale şi trebuie să fie cel puţin 25% dintre cetăţenii din Sângeorz Băi care să fi semnat aceste tabele.  Se pare că s-a îndeplinit acest cvorum, dar nu am adresa oficială de la AEP, este o informaţie neoficială. În continuare, voi face, conform procedurilor legale, tot ceea ce trebuie ca prefect, ca Instituţie a Prefectului. Cred că nu trebuie să se teamă nimeni de un referendum local sau naţional. Cred că este dreptul cetăţenilor să opteze şi să aprecieze chiar pe durata mandatului dacă doresc să schimbe un primar”, a menţionat prefectul judeţului.

Potrivit lui Frenţ, finanţarea organizării referendumului va fi asigurată din bugetul local. Frenţ a menţionat că fiind vorba de-o  cerere, termenul pentru a da un răspuns este de 30 de zile, însă acesta va fi dat mult mai devreme. „Fiind o cerere, în 30 de zile (n.n. – vom da răspunsul), dar eu nu am să aştept să expire termenul. Vă asigur că în această săptămână am să convoc acele instituţii care trebuie să-şi desemneze membrii în comisia de organizare a referendumului, respectiv Instituţia Prefectului, Consiliul Judeţean, Consiliul Local, primarul şi Judecătoria Năsăud”, a completat Ovidiu Frenţ.

 

Categoria: Administratie