SALVAMARII DE LA … BECLEAN

SALVAMARII DE LA … BECLEAN

Peste 40 de tineri din oraşul Beclean s-au format profesional pentru a putea lucra ca salvamar şi în urma promovării examenului au devenit salvamari cu acte în regulă. Aceştia au participat la un curs specializat, organizat gratuit de către Primăria oraşului Beclean.

Timp de câteva zile, participanţii la cursul de salvamar au învățat cum să atenționeze persoanele care se aventurează în apa adâncă, cum să acționeze în cazul unui înec, de fapt, cum să procedeze în orice situație în care este nevoie de un salvamar.

Scopul organizării acestui curs a fost de a completa personalul specializat la Băila Figa, pentru că este nevoie de salvamari care să lucreze acolo în perioada sezonului estival.

De formarea celor care au vrut să devină salvamari s-a ocupat o firmă din Constanța, specializată în domeniu, care i-a pregătit pe tineri în incinta bazinului didactic de înot de la Beclean. La absolvirea cursului, salvamarii au primit un brevet de salvamar cu ajutorul căreia vor putea profesa ca şi salvamari oriunde pe teritoriul țării noastre.

 

Categoria: BECLEAN