Șah: Memorialul ”Alexandru Vrășmaș” a ajuns la ediția a III-a

Șah: Memorialul ”Alexandru Vrășmaș”  a ajuns la ediția a III-a

Sala de ședințe a Clubului Sportiv Municipal Bistrița a fost gazda ediției a III-a a  memorialului Alexandru Vrășmaș la șah. Competiția a fost organizată de Asociația Șah Club Bistrița în colaborare cu DJTST Bistrița-Năsăud și familia celui  comemorat. Candidatul de maestru Alexandru Vrășmaș a fost un jucător reprezentativ pentru șahul bistrițean, dispărut prematur dintre noi la vârsta de 58 de ani în anul 2014. Începând cu noiembrie 2015,  șahiștii bistrițeni se întâlnesc în fiecare an la memorialul Alexandru Vrășmaș pentru a-i cinsti memoria . S-a jucat cu multă pasiune și în editia cu numărul 3. Au participat 35 de jucători cu vârste cuprinse între 9 și 74 de ani.Din partea familiei au fost prezenți mama, soția și frații comemoratului cu o mentiune speciala pentru Marius Bachner implicat direct in organizarea competiției.

Clasament final pe sectiuni: Seniori: 1.Rusan Paul-Cristian-5,5puncte 2.Maier Marius- 5,5 puncte 3.Chima Radu- 5 puncte Juniori sub 18 ani:1.Bălan Briana- 4,5 puncte 2.Csillag Szabolcs- 4 puncte 3.Menihardt Cristian- 4 puncte Juniori sub 12 ani:1.Rusan Paul-Andrei- 3,5 puncte 2.Cormoș Bogdan- 2,5 puncte 3.Bradea Andrei- 2,5 puncte

”Am o datorie morală față de Alexandru Vrășmas, cel care mi-a acordat șansa să joc în echipa de șah a Bistriței pe vremea junioratului și mi-a insuflat spiritul de luptător.Veșnica pomenire!”, a spus Paul Cristian Rusan.

Categoria: Sport