Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica.

Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica.

Întâlnirea propusă de Florin Sângeorzan pe tema formării unei singure echipe a orașului a fost un semieșec. La apelul președintelui FC Bistrița au venit mulți dintre cei invitați, dar e greu de crezut că se va pune ceva în practică de pe urma celor discutate.

Esența reuniunii a fost mesajul președintelui CJ Radu Moldovan, care și-a arătat disponibilitatea de a se implica în susținerea fotbalului bistrițean, cu o singură condiție. Aceea de a se pune la aceeași masă ambele grupări existente în acest moment, FC Bistrița și Academia de Fotbal Gloria. ”Dacă până în 15 februarie reușiți să scrieți un proiect comun, lăsând la o parte orgoliile, eu îmi asum toate riscurile și vin alături de voi. Chiar dacă legislația e varză și te poate lua din pat la orice oră pentru că te implici în susținerea sportului, eu sunt dispus să mă implic și să contribui la susținerea financiară a unei singure echipe. Nu două, nu mai multe. dar pentru asta trebuie multă liniște și unitate, altfel nu se poate”, a spus Moldovan.

Alexandru Hatfaludi, cel care reprezintă Academia de Fotbal Gloria, nu a avut mandatul asociaților acestei grupări pentru a da un răspuns. Însă a lăsat să se înțeleagă că echipa care acum joacă în Liga a 4-a ar trebui să-și vadă în continuare de proiectul ei. ”Noi așa ne-am pornit la drum. De jos de tot, cu scopul de a ajunge sus. Nu înțeleg de ce ar trebui să ne unim cu cineva și oricum e pentru prima dată când s-a pus această problemă”, a spus fostul președinte al Gloriei.

De partea cealaltă, nici Ovidiu Puțura, un apropiat al celor de la FC Bistrița n-a fost nici el foarte încântat de ideee. ”Avem de-a face cu două structuri private. Pot apărea oricâte. Ce facem, le unim pe toate? ”, a întrebat, retoric, fostul secretar de stat.

Și când a venit vorba despre stadion, lucrurile au rămas în ceață. Reprezentanții Primăriei, viceprimarii Muthi și Nicolae, prezenți și ei la întâlnire, au spus că se fac demersuri pentru cumpărarea stadionului, dar pașii sunt foarte greoi. ”Ne izbim de reticența administratorului judiciar care, de pildă, nu vrea să ne dea planurile stadionului, pe care i le-am cerut din septembrie”, a spus Gelu Muthi, șeful unei comisii care studiază posibilitatea preluării bazei sportive.

ADRIAN LINCA

ww.sportulbistritean.ro/articol.php?categorie=Fotbal&id=012617221400

Categoria: Sport