Să îi mulțumim lui GHEORGHE BOZGA pentru Bernadette Szocs. DE 68 DE ORI!!!

Să îi mulțumim lui GHEORGHE BOZGA pentru Bernadette Szocs. DE 68 DE ORI!!!

Cea mai tânără și mai mai frumoasă campioană europeană la tenis de masă, Bernadette Szocs, va deveni pe 24 august cel de-al 68-lea cetățean de onoare al municipiului Bistrița. Anunțul a fost făcut de primarul Ovidiu Teodor Crețu, dar este decizia întregului Consiliu Municipal.

Bernadette Szocs a început să facă tenis de masă în Târgu Mureş, călcându-i pe urme fratelui ei, Hunor, care practică şi el tenisul de masă din copilărie. La vârsta de 10 ani a ajuns la Bistriţa, unde fratele său deja se antrena de mai bine de trei ani.    Sacrificile, antrenamentele lungi şi dure şi seriozitatea au ajutat-o pe Bernadette Szocs să ajungă în vârf.

Dar, a mai ajutat-o enorm cineva: regretatul antrenor Gheorghe Bozga, cel care vorbea ungurește, ceea ce pentru puștoaica venită de la Târgu Mureș la Bistrița a însemnat enorm. Practic, Bozga a învățat-o pe pe Bernadette limba română şi i-a pus bazele acestui sport.

„Am ales Bistriţa şi pentru că nu ştiam limba română, decât câteva cuvinte, şi am preferat să merg într-un loc cu un antrenor care îmi putea vorbi în ungureşte. Acolo era şi fratele meu şi ştiam că o să am un viitor foarte frumos acolo. Din clasa a IV-a m-am mutat cu şcoala la Bistriţa, am mers la Liceul cu Program Sportiv şi cum nu prea ştiam limba română, domnul Gheorghe Bozga m-a ajutat să îmi fac temele şi învăţătoarea m-a ajutat şi ea foarte mult să recuperez. M-a ajutat la început până am învăţat puţin limba română, după care am început să mă descurc singură”, rememora  Bernadette Szocs.

Bernadette Szocs (23 de ani). Originară din Tg. Mureș, Berni este un produs al Centrului olimpic de la Bistrița. La 10 ani, Bernadette Szocs a intrat pe mâna regretatului antrenor Gheorghe Bozga, căruia i-a dedicat cea mai importantă victorie din cariera ei. Ascensiunea spre marea performanță a continuat-o cu Marian Filipaș. La 15 ani, Szocs a vrut să se mute în Norvegia şi să joace pentru această ţară. Simțea că în România nu are sprijinul necesar pentru a face performanță.

În 2011, şi-a plătit singură cheltuielile de deplasare la World Junior Circuit din Argentina, după care s-a antrenat împreună cu fratele său, Hunor Szocs, în Germania. Din vara lui 2013, ea joacă în Franţa, pentru Lys-Les-Lannoy, din Lille. Campioana Top 16 Europa 2018 se antrenează acum la Bremen, cu fratele ei.
Pentru victoria din Top 16 a încasat circa 5.000 de euro, ‘bani pentru care Simona Halep nu s-ar da jos din pat’, spun cârcotași din tenisul de masă.

Frumoasa sportivă a avut până anul trecut un iubit francez, iar acum e singură.

Pedantă, elegantă, Berni e propriul stilist. Își face singură pedichiura și coafura pentru competițiile la care participă. Niciodată nu uită să-și facă unghiile pe care, de multe ori, le vopsește în tricolor.

 

Categoria: EVENIMENT