S-a urcat beat la volan şi a omorât o femeie în Tiha Bîrgăului

S-a urcat beat la volan şi a omorât o femeie în Tiha Bîrgăului

Un bărbat, de 30 ani, din Tiha Bîrgăului, în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, prin localitate, pe direcția de deplasare Bistrița – Vatra Dornei a surprins și accidentat o femeie, de 71 ani, din Tureac, care se deplasa pe partea carosabila, pe același sens de mers.

În urma accidentului a rezultat decesul femeii în cauză. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv.

De asemenea, acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate două mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.

Față de bărbatul de 30 ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 ore, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistrița cu propunerea luării unei măsuri preventive.

 

Poliția vă recomandă :

 

NU vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, având o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani.

 

Categoria: EVENIMENT