”Rușii” rămân la locul lor. În piața Decebal se schimbă învelitoarea!

”Rușii” rămân la locul lor. În piața Decebal se schimbă învelitoarea!

Informația este confirmată de viceprimarul municipiului Bistrița Gelu Muthi, cel care are în atribuții și gestionarea problemelor din piețele bistrițene. Potrivit lui Muthi, singurele lucrări care se vor executa în cea mai mare piață din Bistrița sunt cele care vizează învelitoarea, adică acoperișul.
”Lucrările ar trebui să înceapă în această toamnă și sunt singurele lucrări pe care primăria le poate face în piața Decebal”, a confirmat Gelu Muthi.

În ceea ce privește faptul că municipalitatea nu a reușit, încă, achiziționarea unui teren unde să fie amenajată viitoarea piața en gross, Gelu Muthi a reconfirmat că primăria caută un alt teren, poziția inițială fiind pierdută, vânzătorul găsind un alt cumpărător: ” Există mai multe intenții de vânzări de terenuri, doar că ele sunt încărcate cu tot felul de construcții, în timp ce noi avem nevoie de suprafețe libere de sarcini”, explică viceprimarul ALDE al Bistriței.

Primăria are buget limitat pentru acel teren

Viceprimarul Muthi mai spune că este important de știut faptul că, ”bugetul municipalității este unul limitat, iar achizițioarea terenului se va face la valoare de piață, ceea ce înseamnă un evaluator autorizat, aceasta va faxce evaluarea, după care cu acel document oficial noi va trebui să mergem în comisia de evaluare, cea care va aproba achiziționarea respectivei suprafețe de teren”.
Comercianții din ”piața rușilor”, rămân pe loc!
O spune tot Gelu Muthi, viceprimarul Bistriței arătându-se sceptic cu privire la amenajarea acelei piețe de en gros în viitoarele 12 luni: ” Pentru 2019, cu siguranță, atât piața Decebal dar și cea din calea Moldovei, rămân acolo unde sunt!

Categoria: Administratie