RUSIA LA RĂSPÂNTIE

RUSIA LA RĂSPÂNTIE

Astfel se întitulează cea mai recentă carte a cunoscutului politolog Oleg Serebrian, fost ambasador al Republicii Moldova la Paris, actualmente director al Institutului de Studii Europene din Moldova.

Lansarea volumului va avea loc în ziua de 22 august, ora 11.00  în incinta Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi (strada Kobyleanska, 9) în prezenţa autorului, care va sosi  de la Chişinău la Cernăuţi la invitaţia noastră.

Cartea la care ne referim este deosebit de interesantă, incitantă chiar, mai ales  în condiţiile actuale geopolitice. Autorul ei este un expert în domeniu, recunoscut în plan internaţional, specializat la Institutul European din Nisa, la Universitatea din Edinburgh şi la Şcoala Naţională de Administraţie din Paris. Multe din studiile domniei sale din domeniul geopoliticii şi geografiei politice au fost publicate în diverse ţări din Europa cum sunt  Germania, Franţa, Marea Britanie, România, Belgia, inclusiv Rusia.

Mai menţionăm că domnul Oleg Serebrian are legături strânse cu regiunea noastră, având aici rude şi mulţi prieteni, că  la Universitatea „Iu. Fedkovici” din Cernăuţi a fost lansat cu câţiva ani în urmă romanul lui istoric „Cântecele mării”,  acţiunile căruia se desfăşoară în oraşul Cernăuţi şi în alte localităţi ale regiunii în primii ani după ocuparea  ţinutului nostru de către armata roşie în acel neuitat  şi fatidic an, 1940.

Cartea va fi prezentată de doamna Alexandrina Cernov, membru de Onoare al Academiei Române, tânărul politolog Marin Gherman şi istoricul şi criticul literar Ştefan Hostiuc.

Aşa dar, Vă aşteptăm, dragi compatrioţi,  la sediul Centrului Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi pentru a ne bucura cu toţii împreună de prezenţa în mijlocul nostru a unui om deosebit, doctor în ştiinţe politice, decorat de Preşedintele României încă în anul 2000 cu Ordinul „Steaua României” în grad de ofiţer, unde vom avea posibilitatea de a procura această  carte necesară şi a obţine autograful autorului.

Centrul  Cultural Român Eudoxiu Hurmuzachi

Categoria: ANALIZE-COMENTARII