Roșii la 2,50 de lei kilogramul și varză la 0,60 de bani. Află unde este cea mai ieftină piață din Transilvania?

Roșii la 2,50 de lei kilogramul și varză la 0,60 de bani. Află unde este cea mai ieftină piață din Transilvania?


Piața orașului Jibou din județul Sălaj ar putea fi considerată cea mai ieftină piață din județele Bistrița-Năsăud, Mureș sau Cluj. Cu prețuri ce sfidează orice fel de concurență, piața din Jibou e și un model de organizare . Mai mult, primarul orașului Jibou,  Dan Ghiurco a anunțat implementarea unui ambițios proiect de reabilitare a acestui spațiu comercial aflat sub cerul liber.

Marele câștig al pieței din orașul Jibou, județul Sălaj, este prezența numeroasă a producătorilor veniți din toate colțurile Sălajului, dar mai ales a fermierilor din satul Periceiul Mic, și, care își vând produsele cu prețuri care sunt demult depășite în piețele din Bistrița, Dej sau Gherla. Un exemplu sunt roșile de toamnă și, care în această piață se vând cu 2,5 lei kilogramul, în timp ce varza ajunge la 0,80 de bani.

Ales primar în iunie 2016, Dan Ghiurco vorbește cu mândrie despre orășelul pe care îl administrează, dar și despre piață, el anunțînd un ambițios proiect de reabilitare.

Economic, Jiboul trăiește prin cele cîteva firme care activează în Parcul Industrial. Menţionăm că diferite companii multinaţionale, precum şi agenţi economici din România şi-au dezvoltat afaceri în această zonă, motiv pentru care adminsitraţia locală a oraşului Jibou are în vedere un proiect de extindere .

 

Categoria: EVENIMENT