Romii vor consilieri locali în orașele Beclean și Năsăud dar și în 14 comune

Romii vor consilieri locali în orașele Beclean și Năsăud dar și în 14 comune


Președintele Partidei Romilor Bistrița-Năsăud, Emil Neia Lăcătuș s-a întâlnit cu liderii romi din marile comunități din județ  pentru a definitiva cele 16 liste cu viitorii consilieri locali. Discuțiile s-au purtat în cadrul unei ședințe de Comitet Director, acolo unde, președintele Lăcătuș a prezentat situația organizației județene: ”  Partida Romilor va participa la alegerile locale pe liste proprii doar în comunele și orașele unde romii reprezintă o comunitate numeroasă și bine definită”.

Pentru județul Bistrița-Năsăud, președintele Lăcătuș a confirmat că liste separate vor fi depuse în următoarele localități: orașele Beclean și  Năsăud, dar și în comunele: Rodna, Teaca, Lechința, Budești, Budacul de Jos, Cetate, Dumitrița, Tiha Bârgăului, Josenii Bârgăului, Reteag, Nimigea, Șieu Măgheruș, Milaș, Silivașul de Câmpie, Ciceu Mihăiești.

” E vorba de o listă pe care vor apărea cinci sau șase nume, personalități rome din comuna respectivă. Deocamdată, nu știm dacă vom avea și candidați la funcția de primar, dar este un lucru puțin probabil. Listele vor ajunge la președintele Nicolae Păun și la prim-vicepreședintele Cătălin Manea, Nicolae Păun având ultimul cuvânt în aprobarea lor”, explică președintele Lăcătuș.

În ceea ce privește consiliul municipal Bistrița sau Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, președintele Lăcătuș a precizat că nu există luate decizii definitive, dar, propunerea este ca romii să nu prezinte candidat la primăria Bistrița sau președinția Consiliului Județean. Și în acest caz, decizia aparține președintelui Nicolae Păun.

 

Categoria: ALEGERI LOCALE 2020

Scrie un comentariu

<