Robert Sighiatău a aderat la THE NEW PNL?

Robert Sighiatău a aderat la THE NEW PNL?

Mişcările de pe scena politică de după alegerile parlamentare, au aruncat partidele politice în tot felul de jocuri, permutări şi căutări de variante pentru alegerile care urmează.

Un exemplu este PNL, formaţiune politică care se reformatează şi care a demarat procesul de alegeri interne şi, care vor culmina cu congresul naţional al partidului care va alege preşedintele şi Biroul Politic Naţional.

Potrivit ştiripesurse.ro, aripa tânără din PNL  intră și ea  în luptele interne din partid, reactivate odată cu apropierea Congresului. Unii dintre ei marginalizați, alții cu funcții și mandate de parlamentari în noul legislativ,  ei s-au  constituit într-o  grupare care  intenționează să dea și un candidat la șefia partidului.

În ultimele  săptămâni, nu doar  vechii liberali sau  foștii pedeliști au avut întâlniri de taină prin diverse locuri sau sedii de partid.  Câțiva  parlamentari din  nou  generație, precum Ovidiu Raețchi și Ionuț Stroe au  adunat în jurul  lor alți colegi pentru  a iniția o nouă platformă  în interiorul PNL. Intitulată „the new pnl”, noua aripă politică își propune să fie reprezentanta tinerilor  liberali în noua conducere,  ignorați până acum de  seniorii și veteranii partidului și vor  acțiuni pentru apropierea partidului de societatea civilă, de intelectuali, pe care PNL i-a îndepărtat, susțin surse  din PNL.

Din noua grupare  fac parte și  alți parlamentari liberali precum  Robert Sighiartău, Florin Cîţu,  Mara Mareș, Varga Glad  și Pavel Popescu, dar și liderul TNL, Costel Alexe și au spijinul câtorva filiale  din teritoriu precum Dolj sau Bistrița. Potrivit unor surse parlamentare liberale, în ultima vreme  s-au tot purtat  discuții dacă sau nu această grupare  să aibă un candidat la şefia partidului. Cu această postură  cochetează atât  Raețchi, cât și  Stroe.

„Sunt  conștienți că nu o șansă directă la șefia PNL, dar  vor  să tragă mai degrabă  un semnal – că există,  că au idei și că trebuie ținut seama de ei în negocierile care vor urma pentru șefia partidului. Cel mai probabil vor  câteva poziții de reprezentare în viiitorul BPN, dar  prezența  din umbră a Alinei Gorghiu nu-i ajută”, ne-au  explicat surse  din actuala conducere a PNL situația  tinerilor liberali cu ambiții  de conducere.

Conform unor  surse  din  această grupare, toată ecuația de lucru s-ar schimba  dacă fostul premier Dacian Cioloș ar face pasul în PNL.  „Este un om de valoare, ce trebuie primit n cu brațele deschise”,  ne-au declarat sursele citate,  asigurându-ne  că, în acest caz,  ei ar susține candidatura lui Cioloș la șefia partidului.

 

Categoria: Politica