Robert Sighiartău, PNL: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate!

Robert Sighiartău, PNL: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate!

Supraacciza la carburanți (3,4 miliarde lei anual) și supraimpozitarea contractelor de muncă part-time au fost eliminate în Comisia de buget a Camerei Deputaților.

Deputații din Comisia de buget au aprobat, marți, în unanimitate, eliminarea supraaccizei la carburanți și a supraimpozitării contractelor de muncă part-time. Proiectul inițiat de PNL va merge în plenul Camerei Deputaților, unde va fi dat votul decisiv, miercuri.

Robert Sighiartau, deputat PNL: „Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate!
Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo.
Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă.”

Măsurile urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2020.

Statul strângea anual la buget din supra-acciză circa 3,4 miliarde de lei, potrivit datelor oficiale. Nu e clar cum va acoperi guvernul această gaură în proiectul de buget din 2020.

Inițiativa a fost depusă de PNL la jumătatea acestui an și vizează diminuarea accizei la carburanţi la nivelul anterior majorării operate în a doua parte a anului 2017. Legea a fost adoptată tacit în urmă cu o lună și jumătate de Senat, aflându-se de atunci în forul decizonal, Camera Deputaților, fără a fi dezbătut.

Categoria: Politica

Scrie un comentariu

<