Robert Sighiartău : “Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși

Robert Sighiartău : “Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși

După ce timp de o jumătate de an actuala guvernare a comunicat pe toate canalele măririle de salarii la toate nivelele și la toate categoriile de salariați, în procente foarte mari, astăzi lucrurile nu mai sunt deloc așa cum au fost prezentate.

Ultimile zile de dezbatere a Legii Salarizării, arată fără niciun altfel de comentariu, că Guvernul și mai precis conducerea Ministerului Muncii este nepregătit pentru a da o lege sustenabilă, dreaptă, corectă pentru toate categoriile de salariați și coerentă.

Cetățenii României, în continuare, plătesc scump incompetența, singurul efect al guvernării fiind creșterea prețurilor, în special pe fondul creării unui nivel de așteptare nerealist și populist.

O lege bună depusă spre aprobarea Parlamentului este modificată la nivel de formă, iar schimbările care apar sunt minore. Actuala lege a fost schimbată pe fond la toate capitolele, în emisiuni televizate, în urma micilor greve, în procente diverse, fără a se face un minim calcul economic și a impactului asupra bugetului țării.

Faptul că ieri, ministrul muncii, cu o zi înainte de votul final, după dezbateri și vot la Senat,  a declarat că măririle nu se mai încadrează în bugetul anului în curs, arată slaba pregătire a legii și a ministrului.

Este limpede pentru oricine care urmărește modul de administrare a țării că programul de guvernare al actualei coaliții de guvernare nu mai este credibil, iar echipa guvernamentală este depășită în a-și îndeplini misiunea.

Vedem o prăbușire a tuturor promisiunilor PSD-ALDE. Pe lângă ratarea Legii Salarizării, Guvernul a pierdut deja anul 2017 în privința investițiilor, care ar fi adus bani suplimentari la buget și implicit posibilitatea așezării legii pe o temelie rezistentă. Investițiile sunt la un nivel foarte jos, iar fondurile europene au rămas în conturile UE, fiindcă nu au fost implementate proiecte.

Ne îndreptăm spre falimentul unei guvernări conduse prin interpuși și care nu mai poate genera un proiect credibil care să angajeze societatea românească pozitiv.

Categoria: Politica