Robert Sighiartău: Nu mă las până nu văd trecut şi proiectul de indexare a alocaţiei pentru copii cu rata inflaţiei”

Robert Sighiartău: Nu mă las până nu văd trecut şi proiectul de indexare a alocaţiei pentru copii cu rata inflaţiei”

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat joi, la Buzău, că „PSD şi ALDE pe lângă faptul că au votat de trei ori împotrivă, după ce a trecut amendamentul privind majorarea alocaţiei pentru copii au avut grijă să tergiverseze cât pot de mult aplicarea acestui amendament, încât la o creştere a preţurilor de 20% şi la o inflaţie de 5%, majorarea să nu mai reprezinte aproape nimic”.

Secretarul general al PNL a adăugat că nu se lasă „până nu vede trecut şi proiectul de indexare a alocaţiei pentru copii cu rata inflaţiei”, care „este blocat de majoritatea actuală în Comisia de muncă”.

„Inflaţia a crescut prin măsurile lor de majorare a preţurilor, creşterea accizelor la combustibil şi alte taxe pe care vor să le introducă, iar copiii în mod real beneficiază de o alocaţie cu mult mai mică, la o creştere a preţurilor cu 20% şi la o inflaţie de 5%, majorarea alocaţiei pentru copii nu mai reprezintă aproape nimic”, a concluzionat parlamentarul liberal.

Parlamentarul liberal a reiterat că „ei trebuiau să dea ordonanţă de urgenţă de la 1 martie, astfel încât alocaţia copiilor să crească, iar bugetul a fost adoptat şi alocaţia încă nu a fost majorată”.

„Am somat Guvernul României să dea ordonanţă de urgenţă astfel încât toţi copiii României să beneficieze de alocaţia majorată din luna martie, nu din luna aprilie, să nu mai fure încă o lună din alocaţia copiilor”, a mai declarat sursa citată.

Categoria: Politica