Robert Sighiartău își dorește candidați comuni al PNL, USR-Plus și PMP la alegerile locale. Posibila sa intrare în cursa pentru primăria Bistrița nu a fost negată de secretarul general al PNL

Robert  Sighiartău își dorește  candidați  comuni al PNL, USR-Plus și PMP la alegerile locale. Posibila sa intrare în cursa pentru primăria Bistrița nu a fost negată de secretarul general al PNL

Secretarul general al PNL, deputatul bistrițean Robert Sighiartău a vorbit astăzi despre obligativitatea ca PNL să câștige alegerile locale dar și pe cele parlamentare din 2020.  Posibila sa intrare în cursa pentru primăria Bistrița nu a fost negată de secretarul general al PNL.

 

”Avem obligativitatea să câștigăm alegerile locale din vara anului viitor. PNL trebuie să vină cu cel mai bun candidat, iar acesta să devină primarul municipiului Bistrița. De asemenea, suntem condamnați să revenim la Consiliul Județean, cât și în primăriile din comunele unde nu am avut niciodată primari. Pentru aceasta eu am viziunea mea: formarea unei alianțe a dreptei, a partidelor de dreapta, o alianță între PNL, USR Plus și PMP care să susțină candidați comuni, asta, mai ales în cazul municipiului Bistrița. Îmi veți spune de orgolii, de tot felul de interese partinice, normale de altfel, iar eu vă spun că putem trece peste ele prin negocieri, prin cerere și ofertă. E doar un singur tur de scrutin, așa că în vara anului viitor, trebuie să avem un singur candidat, unul care să învingă PSD și pe toți cei care vor susține respectivul candidat. E nevoie de altcineva la primăria Bistrița, o personalitate puternică, adevărată, care înțelege nevoile și problemele reale ale Bistriței, cât mai ales ale bistrițenilor”, a spus Sighiartău.

Candidatul PNL la primăria Bistrița trebuie să apară foarte repede

O spune tot Robert Sighiartău, care vorbește de calitatea politică și umană a liberalilor care își doresc să fie desemnați pentru a intra în cursa pentru primăria Bistrița: ” Va mai exista un sondaj prin care vom vedea care este situația, pentru că vrem să ne asigurăm că, în oricel fel de scenariu, PNL vine cu candidatul câștigător. Spun acest lucru pentru că PSD l-ar propune pe Cristian Niculae, dar eu cred că va fi altcineva, un candidat mult mai puternic pentru că,  viceprimarul Niculae e mult mai slab decât primarul Ovidiu Crețu”, a punctat liderul liberal.

Întrebat despre propria candidatură la primăria Bistrița, Robert Sighiartău a spus următoarele: ” Încă nu este un scenariu veridic. Sigur, am vorbit cu mai mulți colegi liberali și, care, mi-au spus să candidez. Mai pe urmă, mă opresc foarte mulți oameni pe stradă și îmi transmit și ei că ar fi bine să candidez pentru a deveni primarul Bistriței. Nu e chiar atât de simplu: trebuie să stau și să aleg foarte bine, să îmi gândesc următorii pași, totuți, e vorba de viitorul meu politic. Sunt într-o cumpănă, mai ales că eu iubesc foarte mult Bistrița. Sigur, voi face o analiză cât se poate de serioase a acestei dileme”, a conchis secretarul general al PNL.

Categoria: Politica