ROBERT SIGHIARTĂU: „Eu nu am făcut parte din nici un grup de interese în acest partid, deci n-am niciun fel partipriuri.

ROBERT SIGHIARTĂU: „Eu nu am făcut parte din nici un grup de interese în acest partid, deci n-am niciun fel partipriuri.

Preşedintele interimar al PNL BN şi-a prezentat astăzi propria viziune asupra viitorului PNL BN. El a precizat că va exista un nou BPJ, mult mai suplu şi mai dinamic, şi că organizaţia judeţeană va trece printr-un amplu proces de reorganizare.

ROBERT SIGHIARTĂU: ” Eu nu am făcut parte din nici un grup de interese în acest partid, deci n-am niciun fel partipriuri. Eu voi face echipă cu toţi cei care vor şi au ca scop acelaşi targhet ca al meu, adică obţinerea unui scor bun la alegerile parlamentare. Bineînţeles că voi avea discuţii cu fiecare, cu liderii influenţi ai partidului pentru a-i aduce aproape, dar nu am preferinţe. În noul Birou Permanent Judeţean nu se vor mai respecta regulile de echitate, nu se mai merge pe logica vechiul PNL – vechiul PDL – pentru că ne-a costat această logică, conducere bicefală, cu două echipe, cu două grupuri şi aşa mai departe… Acum nu mai există tabere în PNL”

„Cred că este clar pentru toată lumea că rezultatele de la alegerile locale din iunie nu ne-au mulţumit absolut deloc.

Dimpotrivă, ne-au adus dezamăgire, dar, totodată, ne-au împins spre acţiune şi spre reformă. În astfel de momente primul reflex este fuga de resposabilitate. Vă spun că nu este cazul să ne uităm în curţile altora ca să ne dăm seama unde s-a greşit… Lipsa de organizare a partidului ne-a costat şi a creat confuzie în rândul electoratului. Totodată a reprezentat şi o încleştare a partidului şi nicidecum o deschidere faţă de electorat. La fel, lipsa de unitate, când conduci o corabie spre o destinaţie nu poate echipa sau echipajul să confrunte valurile cu scopuri diferite. Ei bine, partidul a fost dezbinat, s-a văzut cu ochiul liber acest lucru, dar eu sunt aici să mă asigur că unitatea va fi pentru acest echipaj, pentru această corabie, o adevărată stea a Nordului. Esenţial pentru mine şi pentru PNL este ca la fiecare ciclu electoral să înţelegem ceea ce blamează electoratul. Cetăţenii şi-a pierdut încrederea în noi. Din ce cauză? Greşelile, blufurile pe care noi le-am făcut, ştiţi cazuri de la municipiu cu alegerea candidaţilor pentru primărie – ne-au costat foarte mult. I-am dezamăgit şi nici măcar nu au mai ieşit la vot. La alegerile din toamnă vom avea o listă de oameni credibili, integri care vor recâştiga încrederea electoratului bistriţean în Partidul Naţional Liberal. Asta va însemna muncă, asta va însemna eforturi din partea noastră, dar eu sunt aici pentru a face efortul acesta”

Categoria: Politica Locala