Rezervele dovedite de gaze naturale ale României se vor epuiza în nouă ani, iar cele de ţiţei în 12 ani

Rezervele dovedite de gaze naturale ale României se vor epuiza în nouă ani, iar cele de ţiţei în 12 ani

Rezervele dovedite de gaze naturale ale României se vor epuiza în nouă ani, iar cele de ţiţei în 12 ani, dacă nu vor fi făcute investiţii pentru noi descoperiri de hidrocarburi, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Române a Companiilor de Explorare şi Producţie Petrolieră (ROPEPCA), Artur Stratan. Acesta subliniază că anul trecut au fost anulate multe investiţii, astfel că nivelul producţiei va continua să scadă.

Mai mult, prăbuşirea preţurilor internaţionale la petrol, din ultimii doi ani a pus o presiune foarte mare pe investiţiile din sectorul hidrocarburilor.

În iunie 2014, preţul petrolului Brent (de referinţă pe piaţa europeană) era de aproximativ 115 dolari pe baril, pentru ca în prezent să fie în jur de 48 de dolari pe baril.

„Gradul de epuizare la resursele de petrol este de 90%. Mai avem posibilitatea de a produce hidrocarburi în România doar pentru o perioadă limitată, respectiv 12 ani la ţiţei şi 9 ani la gaze naturale”, a dspus preşedintele ROPEPCA, la o conferinţă pe teme energetice.

Acesta se referă la rezervele dovedite din zona onshore.

citeşte mai mult pe: http://www.news.ro/economic/rezervele-dovedite-de-gaze-ale-romaniei-se-vor-epuiza-in-noua-ani-iar-cele-de-titei-in-12-ani-1922404714002016091615567300

Categoria: ECONOMIE-FINANŢE