luni, martie 30, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Reuniune aniversară aniversară Bistrița – Besançon 20 de ani

  Must Read

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Sala de şedinţe a primăriei municipiului Bistriţa a găzduit în această dimineaţă a doua manifestare dedicată Reuniunii aniversare Bistrița – Besancon 20 de ani de la înfrăţire. În deschidere, membrii corului „Les enfants de l’Espoir” din Besançon au intonat Imnul Europei, alături de elevi ai Liceului „Tudor Jarda”.

  Speachuri au rostit atât primarul oraşului Besancon, Jean Louis Fousseret cât şi primarul municipiului Biatriţa, Ovidiu Teodor Creţu.

  Ovidiu Teodor Creţu (primar Bistriţa)- În alocuţiunea sa, edilul Bistriţei a mulţumit întregii delegaţii franceze sosite în aceste zile de sărbătoare şi a remintit faptul că ceremonia principala este programată pentru dimineaţa zilei de sâmbătă, 26 august, la Palatul Culturii.

  „La mulţi ani tuturor pentru cei 20 de ani împlinţi, 20 de ani de când Bistriţa şi Besanconul merg împreună pe un singur drum european. Îl rog pe domnul primar Fousseret să transmită mesajul locuitorilor Bistriţei de prietenie şi respect pentru toţi cei din Besancon. Este a doua vizită a domnului primar al Besanconului în Bistriţa, prima având loc chiar în 1997 şi, îl rog pe această cale să vină mai des pentru că oraşul nostru îl aşteaptă cu braţele deschise. Încă o dată, la mulţi ani Bistriţa, la mulţi ani Besancon”, a spus primarul Creţu.

  Jean Louis Fousseret (primar Besancon)

  „ Venind după 10 ani în Bistriţa, vreau să spun că oraşul s-a transformat în bine, alura sa europeană fiind evidentă. Drumul european al României şi Franţei va trece întodeauna prin relaţiile bune pe care multe oraşe din cele două ţări le-au stabilit între ele de-a lungul anilor. Eu cred că viitorul comun european stă şi în această înfrăţire dintre Besancon şi Bistriţa, stă în relaţia dintre oraşe, comunităţi şi oameni. La mulţi ani Bistriţa, la mulţi ani Besancon”, a precizat Jean Louis Fousseret (primar Besancon)

   

  Sâmbătă 26 august, de la ora 11.00, la Palatul Culturii va avea loc vernisajul unei expoziții de costume populare din Franța, dar și un eveniment special dedicat celor 20 de ani de la înfrăţire. Reamintim că sărbătorirea celor 20 de ani de la semnarea declarației de înfrățire cu orașul francez Besançon, petrecută la sfârșitul lunii mai a anului 1997, a început joi seara în Piaţa Mică, unde Lucile Nicolas şi Michel Vinay au cântat la flaşnetă. Cu această ocazie a fost dezvelit și un obiect stradal dedicat înfrățirii dintre cele două orașe, creat de artistul Michel Vinay în colaborare cu elevi ai Şcolii Gimnaziale nr. 4 din Bistriţa.

  - Advertisement -

  1 COMENTARIU

  1. In afara ca o gazduit o reuniune sa ne spuna domn primar in ce o constat colaborarea celor 20 de ani, cate investitii au venit de la francezi si cate de la noi. De chirmase si intonari de imnuri si alte taclale, lumea-i satula ! IOLVON ?

  Comments are closed.

  - Advertisement -

  Latest News

  Ordonanța Militară Numărul 4 din 29.03.2020/ DOCUMENT

  Având în vedere dispozițiile art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării...

  Raed Arafat, AVERTISMENT pentru managerii de spitale și medici: ‘Pacienții nu pot fi refuzați’

  Secretarul de stat Raed Arafat a lansat, duminică seara, de la sediul MAI, un avertismaent la adresa mangerilor sau medicilor care refuză să interneze...

  OM 4: Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat plafonarea prețurilor la energie electrică și termică, dar și la carburanți.

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat susțin o declarație de presă, privind noi măsuri...

  ÎN LINIA ÎNTÂI: Trecem prin satele județului și atunci când oamenii ne văd echipați complet, în alb, își fac semnul Crucii, pentru că știu...

  Misiunile pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19 sunt gestionate în sistem integrat de către Centrul Județean de Conducere și Coordonare a...

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi înregistrat la Năsăud

  Alte două cazuri de infecție cu noul coronavirus s-ar fi întregistrat la Năsăud, acolo unde cifra infectaților ar ajunge astfel la 5....
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -