Bani europeni pentru extinderi și reabilitări rețele de apă în localitățile Sângeorz-Băi, Maieru și Anieș

Bani europeni pentru extinderi și reabilitări rețele de apă în localitățile Sângeorz-Băi, Maieru și Anieș

Sala de ședințe a Consiliului Județean a găzduit astăzi semnarea contractului pentru primul lor al extinderii și reabilitării rețelelor de apă și canalizare în localitățiile Năsăud, Salva, Sângeorz Băi, Maieru și Anieș. De asemenea, în cadrul proiectului cofinanțat din Fonduri Europene Europene (76.97%) Bugetul de Stat (11.77%) Bugetul Local( 1.81%) și   (9.45%) contribuția SC Aquabis SA, mai sunt prevăzute noi aducțiuni de apă potabilă pentru Rebra, Năsăud și Maieru.

Astăzi s-a semnat contractul de lucrări pentru ,,Extindere și reabilitare rețele de apă și canalizare în localitățile Sângeorz-Băi, Maieru și Anieș”. Este vorba de execuția a 12.7 km rețele de alimentare cu apă, 18.3 km rețele de canalizare, o stație de pompare apă în Cormaia și 2 stații de pompare apă uzată în comuna Maieru. La finalul acestei investiții 865 de locuințe din Sângeorz-Băi vor fi racordate la rețeaua de apă și 1549 de locuințe din Sângeorz-Băi, Maieru și Anieș, vor fi racordate la rețeaua de canalizare.

În acest context, Radu Moldovan a mai explicat și care sunt obiectivele principale ale acestui contract: ” În orașul Sângeorz Băi se vor executa următoarele lucrări: rețele de alimentare cu apă –  9144 m în Sângeorz Băi și 144 m în Cormaia, rețele de canalizare menajeră 12.673 m, 52 cămine de vane de sectorizare și închidere, 80 hidranți de incendiu, un număr de 865 bransamente de apă individuale, o stație de pompare pentru alimentare cu apă în Cormaia, 1063 racorduri canalizare și 373 cămine de vizitare. Pentru comuna Maieru și sat Anieș se vor executa următoarele lucrări: rețele de alimentare cu apă,  3428 m, rețele de canalizare menajeră în lungime de  3676 m în Maieru și 2045 m în Anies, rezervor acumulare 900 mc, 2 stații de pompare apă uzată, un număr de 486 racorduri canalizare și 184 cămine de vizitare”.

  • RADU MOLDOVAN: ” Am am ajuns  final, în ceasul al 29-lea, la semnarea contractului pe Lotul 1 din vechiul Contract de Lucrări (CL) 6 cum l-am numit noi, contract care va avea în vedere extinderea şi reabilitarea reţelei de apă şi canalizare în localităţile Sângeorz Băi, Maieru şi Anieş. Sursa de finanţare este una mixtă, fonduri europene(76,97%), Guvernul României (11,77%), bugetul local (1,81%) şi Aquabis SA (9.45%). Valoarea contractului este de 19,17 milioane lei, aproximativ 4,2 milioane euro, termenul de execuţie este de 20 luni. Au fost un număr de 11 companii şi asocieri care au ofertat aceste lucrări”, a conchis  preşedintele Consiliului Judeţean,  Radu Moldovan.

 

 

 

Categoria: EVENIMENT