Reforma în Europa de Răsărit- Transilvania

Reforma în Europa de Răsărit- Transilvania

În  2017 se împlinesc 500 de ani de la legendara afișare a tezelor lui Martin Luther ( 1483-1546) pe ușa bisericii Reședinței din Wittenberg.

Declanșată de experiențele personale de credință ale lui M. Luther, profesor de teologie și călugăr al ordinului augustian, Reforma a dat naștere unor schimbări profunde la nivel bisericesc și social care au marcat viața cotidiană a semenilor epocii, ea fiind făcută de oameni pentru oameni. De aceea Reforma nu s-a limitat la vorbitorii de limbă germană răspândindu-se în întreg spațiul european, inclusiv în Transilvania.

Pentru a marca jubileul Reformei, vă așteptăm alături de noi, marți 31 octombrie 2017, de la orele 13.00 la vernisajul ”Reforma în Europa de Răsărit: Transilvania”, pentru a marca împreună cei 500 de ani scurși de la debutul reformei religioase. Evenimentul se va desfășura la Casa Argintarului (Centru German Bistrița), strada Dornei, nr. 5.

Organizatori: Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud, Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița-Năsăud, și Parohia Evanghelică C. A. Bistrița. Manifestarea e sprijinită de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Forumul Cultural German pentru Europa de Est.