Reforma administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată. Află cine spune acest lucru?

Reforma administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată. Află cine spune acest lucru?

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la Gala Asociaţiei Municipiilor din România, că reforma administrativ-teritorială nu mai poate fi amânată deoarece este singura soluţie de reducere a decalajelor economice dintre regiuni.

”Acum, după zece ani de apartenenţă la Uniunea Europeană, cred că suntem cu toţii conştienţi că nu mai poate fi amânată o reformă administrativ-teritorială. Fără îndoială, aceasta este singura soluţie pentru diminuarea decalajelor de dezvoltare între regiuni şi singura prin care se poate asigura armonizarea economică şi socială între acestea”, a spus Klaus Iohannis adăugând că aceste decalaje au apărut din cauza lipsei de viziune pe termen lung în ceea ce priveşte politicile publice.

În plus, preşedintele a pledat pentru o descentralizare reală a competenţelor de la nivel central către autorităţile locale. ”Dintre urgenţe, descentralizarea este, după părerea mea, de departe una dintre priorităţile momentului. Acest proces, a devenit de-a lungul timpului, un subiect îndelung dezbătut şi menţionat, însă el nu a fost pus în practică din cauza, probabil, a superficialităţii cu care a fost tratat”, a spus şeful statului.

Klaus Iohannis a mai apreciat că proiectele pe termen lung din administraţie trebuie să devină imune la schimbările de putere. ”Vă spun, cât de poate de direct, că administraţia publică are nevoie de o schimbare consistentă de paradigmă, bazată pe o viziune pe termen lung, care să nu mai sufere întreruperi determinate de, recunoaştem, cam frecventa schimbare a guvernanţilor”, a mai spus Iohannis.

Categoria: Administratie