Reabilitarea lui DN 17, obiect de dispută politică între PSD şi PNL: „Radu Moldovan, vocabular de maidan”

Reabilitarea lui DN 17, obiect de dispută politică între PSD şi PNL: „Radu Moldovan, vocabular de maidan”

În urmă cu aproape două săptămâni, preşedintele PSD BN, Radu Moldovan acuza în faţa a 300 de social-democraţi bistriţeni faptul că vinovaţi de circulaţia tot mai sufocată în municipiul Bistriţa ar fi acei „nenorociţi” care au blocat construirea Centurii Sud, fapt ce nu a trecut neobservat în PNL.

Astăzi, preşedintele PNL BN, Ioan Turc, a făcut referire la acest lucru, susţinând faptul că Tadu Moldovan ar fi jignit numai puţin de 80% dintre bistriţenii care nu au participat la referendumul pentru centura de sud. În acest context, Turc i-a cerut lui Moldovan să intervină pe lângă Guvernul PSD-ALDE pentru ca reabilitarea în care a intrat DN 17 să cuprindă şi  artera care străbate municipiul Bistriţa: „ În contextul deprecierii tot mai evidente a părţii din DN 17 care strabate municipiul Bistriţa, solicit preşedintelui Consiliului Judeţean şi al PSD, Radu Moldovan, să intervină pe lângă Guvernul PSD-ALDE în vederea aplicării de tratamente şi asupra acestei artere. Cred că ar fi o modalitate destul de palidă de-a îşi cere scuze pentru vocabularul de maidan pe care l-a folosit în ceea ce priveşte cam 80 la sută dintre bistriţeni, acei bistriţeni care nu s-au prezentat la referendumul organizat în vederea susţinerii proiectului pentru construirii centurii ocolitoare Bistriţa Sud prin pădurea Codrişor”, a spus Turc.

El a constatat  faptul că bistriţenii s-au prezentat la referendum într-o proporţie de puţin este 13 procente, iar scorul a fost foarte strâns între cei care au spus DA şi cei care nu au agreat propunerea primăriei: „ În aceste condiţii îi spun domnului Radu Moldovan că a jignit cam 90% dintre bistriţenii cu drept de vot”, a susţinut Turc.

Cine sunt nenorociţii: fosta conducere a PDL sau bistriţenii?

În ceea ce priveşte enigma ce pluteşte asupra respectivilor „nenorociţi”, fie grup de interese, fie o mare parte din populaţia Bistriţei, Turc a venit cu următoarea explicaţie: „ Să ne înţelegem! Nici fosta conducere a PDL, nici fostul preşedinte al Consiliului Judeţean de atunci, nu au blocat construirea respectivei centuri de legătură, principalul vinovat pentru blocarea acestui proiect fiind primarul de atunci şi cel de acum al Bistriţei, Ovidiu Teodor Creţu, care, vă asigur, nu e deloc un primar naiv”, a mai precizat Turc.

Preşedintele PNL BN a mai spus că o soluţie viabilă ar fi fost o reabilitare în timp a actualei centuri, devenită în ultimii 10 ani o stradă ceva mai mare a municipiului Bistriţa.

Reamintim că preşedintele PSD BN a apreciat la conferinţa municipală de alegeri a PSD Bistriţa că fosta administraţie judeţeană de pe vremea lui Liviu Rusu dar şi liderii defunctului PDL sunt cei care au blocat cu bună-ştiinţă proiectul centurii de sud a Bistriţei: “ Fiind un om foarte corect și crezând ce spuneau ei, s-a prezentat la întâlnirea cu marele Boc și toți ceilalți, nici nu vreau să le mai pomenesc numele, prin 2006 sau 2007, în biroul unui mare și istoric prefect al județului. Și-a asumat acest proiect, ca ei pe urmă să se răzgândească, să îi pună pe primarii din Livezile și Șieu Măgheruș să-și retragă avizele, celălalt deștept care era într-un birou pe unde trec și  au blocat certificatul de urbanism, pe urmă, au blocat  PUZ-urile, PUG-urile, avizele de mediu”.

 

Radu Moldovan le-a reamintit celor prezenţi de faptul că la dispoziţia municipalităţii ar fi existat numai puţin de 150 de milioane de euro şi, dacă nu exista acel boicot, acum “aveam acum o nouă șosea, astăzi vorbeam de centură. Mă revoltă când văz că nu mai putem circula în municipiu și, sigur, lumea ne înjură pe noi, asta e viața, dar unii au umblat cu scrisorele în campania electorală pe Valea Budacului, pe Valea Jelnei cum Crețu vrea să le strice casele”.

 

Categoria: Politica