Războiul din Șanț va continua luni: Profesorul Vasile Maternik a cerut protecția poliției pentru a veni la cursuri

Războiul din Șanț va continua luni: Profesorul Vasile Maternik a cerut protecția poliției pentru a veni la cursuri

Părinții elevilor de la Școala Gimnazială ”Enea Grapini” din Șanț au pichetat și astăzi școala, în așteptarea profesorului de sport Vasile Maternik. Pichetarea a început joi, 21 noiembrie, atunci când zeci de părinți și elevi au protestat  în fața unității de învățământ față de întoarcerea la catedră a profesorului de educație fizică Vasile Maternik, cel condamnat în primăvara acestui an la patru luni de închisoare cu suspendare și 30 de zile în folosul comunității după ce în 2017 a bătut doi elevi la școală în aceeași zi, respectiv un copil de 11 ani și o adolescentă de 13 ani.

Mai mult, cu doar câteva zile înainte ca judecătorii să pronunțe sentința, Vasile Maternik a comis-o din nou și a tras de păr o altă elevă în timpul orelor de sport. Problemele cu profesorul de sport Vasile Maternik, care a predat a în Șanț, sunt mai vechi și au început încă din anul 2012. De atunci, periodic, profesorul de sport a fost reclamat că a bătut elevi la școală. Acum el se întoarce la Școala Gimnazială “Enea Grapini” din comuna Șanț, însă părinții și copiii nu mai sunt de acord ca el să predea la această unitate de învățământ.

 

Nici de data asta, Maternik nu a venit la cursuri, dar a anunțat direcțiunea că a cerut protecția poliției pentru a veni luni la școală. De cealaltă parte a baricadei, părinții elevilor au anunțat și ei reluarea protestelor luni dimineața, existând posibilitatea să nu își mai trimită copiii la școală.

 

 

Categoria: EVENIMENT

Scrie un comentariu

<