Război pe faţă între primarul Traian Ogâgău şi prefectul Ovidiu Frenţ. Tema: referendumul!

Război pe faţă între primarul Traian Ogâgău şi prefectul Ovidiu Frenţ. Tema: referendumul!

În urmă cu patru zile, primarul oraşului Sângeorz Băi, liberalul Traian Ogâgău, a scris pe pagina sa de facebook că listele de semnături pentru declanşarea referendumului pentru propria demitere sunt falsuri, oamenii fiind păcăliţi că ar semna pentru susţinerea unor proiecte iniţiate de Ogâgău. Mai mult, Traian Ogâgău a ataşat postării sale şi o listă cu semnături false.

Iată ce a scris Traian Ogâgău: “Așa cică umblau prin oraș după semnături impostorii care au mâncat din cămara sîngeorzenilor atâta timp! Semnați aici să ajutăm primarul să facă treabă!!! Mare ți-e gradina doamne! Oare cine îi învață!?
Se autosesizează domnul prefect? Ne dă și nouă UN SINGUR MOTIV pentru ca să pot justifica atunci când vom cheltui banii sîngeorzenilor pentru referendum???
Sau e directivă? Vom vedea, dar nu ne mai luați de proști”.

 

Răspunsul Instituţiei Prefectului a venit imediat:

 

 

Ca urmare a declaraţiilor* făcute în spaţiul public de către Primarul oraşului Sîngeorz-Băi, Traian Ogâgău, în legătură cu organizarea referendumului, Instituţia prefectului judeţului Bistriţa-Năsăud doreşte să informeze opinia publică, cu următoarele aspecte:

 

Contrar celor afirmate, Instituţia Prefectului a motivat ordinul emis şi a prezentat toate argumentele de ordin juridic, respectiv existenţa unei cereri din partea cetăţenilor din oraşul Sîngeorz-Băi, precum şi numărul de semnături necesare pentru efectuarea unui astfel de demers. Motivele invocate de cetăţeni nu sunt vădit străine de obligaţiile Primarului de a respecta interesele generale ale colectivităţii sau de a-şi exercita atribuţiile ce îi revin.

 

La momentul emiterii ordinului, Prefectul a avut în vedere în principal şi cu prioritate prevederile legale în vigoare: art. 70 raportat la art. 55 din Legea nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată cu modificări şi cererea motivată a unui număr de 2875 cetăţeni ai oraşului Sîngeorz-Băi, înregistrată sub nr. IIB/19416/25.09.2017.

 

Instituţia Prefectului avea responsabilitatea de a verifica ca toate rubricile din listele respective să fie complete, cu toate datele de identificare ale semnatarilor: nume, prenume, data naşterii, locul naşterii, act de identitate (tip, serie, număr), adresa de domiciliu şi semnătura.

 

În ceea ce priveşte faptul că cetăţenii nu au ştiut ce semnează, vă informăm că, fiecare pagină are următorul titlu:”Lista cetăţenilor cu drept de vot, locuitori ai oraşului Sîngeorz-Băi, care susţin organizarea unui referendum local pentru demiterea primarului oraşului Sîngeorz-Băi, dl. Traian Ogâgău, motivat de nesocotirea intereselor generale ale colectivităţii.” , iar în subsolul fiecare pagini, cei care au întocmit listele şi-au asumat pe propria răspundere, sub semnătură conţinutul acesteia.

 

Conţinutul fiecărei pagini, sub aspectul completării integrale a tuturor rubricilor, a fost verificată de către compartimentul de specialiate al Instituţiei Prefectului şi au fost intocmite documente constatatoare în acest sens, care au fost depuse inclusiv în instanţă, în dosarul în care se judecă cererea de suspendare a efectelor Ordinului Prefectului Judeţului Bistriţa-Năsăud nr. 293/31.10.2017 privind constituirea Comisiei pentru coordonarea activităţilor de organizare şi desfăşurare a referendumului local pentru demiterea Primarului oraşului Sîngeorz-Băi.

 

Conform legislaţiei în vigoare, cererea de alocare a fondurilor necesare desfăşurării acestui proces electoral, a fost adresată Primarului de către Comisia de organizare a referendumului, nu de către Prefect. Menţionăm că, din această comisie face parte şi reprezentantul Primarului, domnul George Gaftone.

Îi solicităm domnului Primar Traian Ogâgău să precizeze de unde este imaginea cu semnături, publicată pe reţeaua de socializare, deoarece aceasta nu are ca sursă lista celor care susţin organizarea referendumului şi induce în eroare cetăţenii”.

 

 

Categoria: EVENIMENT