RĂZBOI ÎNTRE PARTIDE PE LISTELE PARLAMENTARE

RĂZBOI ÎNTRE PARTIDE PE LISTELE PARLAMENTARE

Nu mai puţin de 10 contestaţii la legea electorală au fost înregistrate la Tribunalul Bistriţa-Năsăud, potrivit datelor de pe site-ul instanţei. Şapte dintre aceste contestaţii au fost depuse de către Partidul Alternativa Civică Atitudine, Solidaritate, Acţiune – A.C.A.S.A. şi vizează listele de candidaturi ale PRU, PRM, PNL, Partiului Verde, USR, PMP şi PER. De altfel, în contestaţia împotriva PRU, prin preşedintele Viorel Cotuţiu, instanţa s-a pronunţat, respingând-o ca fiind tardiv promovată. Între timp a şi fost formulat apelul de către Partidul A.C.A.S.A.

Alte două contestaţii au fost formulate de către Partidul Mişcarea Populară împotriva Partidului Naţional Liberal, pentru listele de la Camera Deputaţilor şi Senat. „Am suspectat că depunerea dosarelor de candidatură pentru Senat şi Camera Deputaţilor nu s-a făcut conform prevederilor legale, cu documentele în original. Trebuiau două dosare în original şi două în copie, iar noi avem suspiciuni. Am avut termenul, noi am fost reprezentaţi de juristul Caius Cârcu, a venit şi PNL-ul cu avocat. Instanţa a rămas în pronunţare. Noi vrem să fim siguri că toţi competitorii respectă legea”, ne-a declarat liderul PMP Bistriţa-Năsăud, Ionuţ Simionca.

O altă contestaţie a fost formulată de Partidul Ecologist Român împotriva USR, fiind invocate probleme de procedură a fuziunii, dar şi de siglă, de altfel fiind o situaţie similară în mai toate judeţele din ţară.

Toate dosarele, cu excepţia celor trei deja judecate, au ca termen în instanţă data de 2 noiembrie.

sursa: rasunetul.ro

Categoria: EVENIMENT