marți, aprilie 7, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Război crunt la audierile în comisiile reunite de Mediu. Doina Pană: Costel Alexe este doar un populist, un demagog, un mincinos și, cel mai grav, un pericol pentru România!

  Must Read

  VIDEO: Miercuri, la SJU Bistrița, vor fi efectuate primele teste COVID 19

  Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste #COVID19 la noi în județ! Aparatul #RealTimePCR împreună cu kit-urile de testare au...
  Alin Cordoshttp://www.propolitica.ro
  ziar editat de MEDIA PROMPT COMMUNICATION SRL

  Comisiile reunite de Mediu ale Camerei Deputaților și Senatului s-au reunite astăzi pentru a-l audia pe Costel Alexe, fostul ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor, repropus după căderea Guvernului Orban pentru un nou mandat. În acest context, Alexe a spus în fața parlamentarilor următoarele: „Cele mai mari hoţii care au avut loc în ultimii doi ani în domeniul tăierilor de păduri au fost în judeţele Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Sibiu şi, după alegeri, indiferent cine va forma Guvernul, vor trebui făcuţi paşi importanţi pentru a rezolva această problemă”, a spus Costel Alexe.

  Potrivit acestuia, din rapoartele gărzilor de mediu s-a constatat că în ultimii doi ani din Maramureş au dispărut 110.000 de metri cubi de lemne, în timp ce cantitatea de lemn tăiată în mod ilegal în Bistriţa-Năsăud a fost de 30.000 de metri cubi, iar în Sibiu de 20.000 de metri cubi, în același interval.

  Prezentă la audieri, Doina Pană, deputat, fost ministru al Apelor și Pădurilor a replicat că în cele 3 luni de mandate, Costel Alexe  s-a dovedit că este doar un populist, un demagog, un mincinos și, cel mai grav, un pericol pentru România!

  Doina Pană: ” După audierile de acum 3 luni când a obținut aviz favorabil pentru elanul cu care se angaja în lupta împotriva tăierilor ilegale, astăzi, același Costel Alexe  pleacă cu aviz negativ.
  De ce? Pentru că În timp ce se lăuda atât la toate posturile TV cât și în mediul online cu ce va face el (deși erau lucruri făcute deja de subsemnata, doar trebuiau continuate) a ieșit și cu 3 măsuri personale halucinante:
  1. A desființat Garda Națională Forestieră prin OUG
  2. A desființat Direcția Generală Păduri prin HG.
  Coroborând cele două, a lăsat Gărzile forestiere în aer, coordonate doar de „pixul” unui om, vremelnic ministru- numit politic, în timp ce mincinos susține (a facut-o și astăzi) că le întărește!
  3. „Cireașa de pe tort” : și-a asumat rezultatele IFN (Inventarul Forestier Național) deși INCDS (Institutul National pentru Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură- sub patronajul căruia s-a realizat) nu l-a validat, considerându-l fără bază științifică”, e xplicat Pană.

  Mai mult, în 5 decembrie 2019, la o dezbatere organizată chiar la minister, atât experți din INCDS cât și din ASAS (Academia de Științe Agricole și Silvice) au demonstrat științific că eșantionarea nu este corectă, că măsurătorile au la bază erori mari și că raportarea acestora la întreg fondul forestier național nu are nicio bază științifică.

  În aceeași ordine de idei, fostul ministru a explicat și cum a ajuns Comisia Europeană să înainteze procedura de infringement pentru România: ” După dezbatere, dl ministru Costel Alexe, în drumul său pentru candidatura la primăria Iașului și ca să dea vina pe PSD, a uitat că ce spune un ministru nu poate fi considerat doar o declarație politică și, contrar tuturor evidențelor, și-a asumat IFN afirmând că în România se taie ilegal 20 milioane(!) mc de lemn pe an!!!
  Rezultatul? Comisia Europeană a înaintat procedura de infringement pentru România!!!”

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Documente din fondul Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud: Ce scriau acasă imigranții în SUA sau Canada plecați din Feldru, Rebrișoara sau Mintiu

  Șefa Arhivelor Naționale Bistrița-Năsăud, dr. Cornelia Vlașin, lucrează cu folos și mai scoate din ”lada” cu atât de...

  VIDEO: Miercuri, la SJU Bistrița, vor fi efectuate primele teste COVID 19

  Se fac ultimele pregătiri pentru a realiza teste #COVID19 la noi în județ! Aparatul #RealTimePCR împreună cu kit-urile de testare au ajuns deja, se vor realiza...

  4.417 de persoane infectate cu noul virus. În Bistrița-Năsăud, numărul cazurilor a ajuns la 70. Cluj-119, Mureș, 92, Maramureș, 43 și Suceava 1322 de...

  Grupul de Comunicare Strategică anunță că, până astăzi, 7 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 4.417 de cazuri de persoane...

  Bistrița-Năsăud: 542 de apeluri la „112” legate de Covid-19, în primul trimestru al anului

  Serviciul de Telecomunicații Speciale a făcut bilanțul apelurilor românilor către numărul unic de urgență 112 pentru primul trimestru al anului 2020. Conform...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -