RĂTĂCIT ŞI NU PREA între Piatra Fîntânele şi Lunca Ilvei

RĂTĂCIT ŞI NU PREA între Piatra Fîntânele şi Lunca Ilvei

             Un bărbat de 42 de ani, din Tureac, a apelat în această noapte în jurul orei 00.30, la Serviciul Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112, anunţând că s-a rătăcit şi că nu ştie exact în ce zonă se află. Acesta a menţionat doar că a poposit pe parcursul serii, atât la un local din zona Valea Străjii, cât şi la un bar din Piatra Fîntînele.

Jandarmii montani au pornit imediat pe urmele bărbatului, acesta aflându-se într-un real pericol ţinând cont că afară viscolea. Având în vedere faptul că bărbatul în cauză, a revenit cu încă 4 apeluri la 112, au fost informate şi cadrele din Dispeceratele Poliţiei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa, în vederea alocării resurselor necesare, la nevoie.

Căutările s-au desfăşurat în zona drumurilor forestiere Piatra Fîntînele-Lunca Ilvei, respectiv Leşu, Vf. Arîndaş, Tureac şi zona Frumuşea, bărbatul nefiind găsit nicăieri. Alături de jandarmii montani au fost prezenţi la căutări, poliţişti şi salvamontişti.

În jurul orei 06.55, acesta a sunat la Dispeceratul Jandarmeriei bistriţene să verifice de ce a fost sunat. Acestuia i s-a spus că a fost căutat toată noaptea de oamenii legii, iar cel în cauză a răspuns calm că a înnoptat la un prieten, în apropierea Cantonului Ciosa – în zona cunoscută ca fiind Nerejuri, uitând că a sunat după ajutor la miezul nopţii.

Subofiţerii din cadrul Compartimentului Dispecerat al Jandarmeriei bistriţene au luat legătura şi cu prietenul acestuia, care a confirmat la 112, faptul că bărbatul a petrecut noaptea la el acasă, ca urmare nu s-a aflat în pericol.

În acest caz, urmează să fie luate măsuri împotriva celui care a apelat nejustificat la 112, amenzile fiind cuprinse între 100 şi 500 de lei, conform legii nr. 61 din 1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Categoria: EVENIMENT