Rareş Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare. Prima declaraţie a moderatorului TV

Rareş Bogdan deschide lista PNL la alegerile europarlamentare. Prima declaraţie a moderatorului TV

Jurnalistul Rareş Bogdan a confirmat faptul  că va deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, precizând că a luat această decizie pentru ca formaţiunea să devină primul partid al României.

„M-am hotărât să candidez cap de listă pentru PNL. Candidez ca PNL să devină pentru prima dată în istoria post-decembristă primul partid din România. Pe 26 mai, PNL are şansa istorică să fie primul partid al României. Nu vreau nicio funcţie în partid, rămân simplu membru de partid la Sectorul 1 Bucureşti. Funcţiile în partid se câştigă. Dacă cei din partid vor considera că le aduc un plus, ei vor hotărî. Eu deocamdată nu doresc o funcţie în partid”, a afirmat Rareş Bogdan, pentru MEDIAFAX.

 

Liberalii au validat lista pentru alegerile europene din 26 mai în şedinţele BEX şi BPN ale partidului. Au fost exprimate 32 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă”, iar două voturi au fost nule. La reuniunea Biroului Politic Naţional al partidului a participat Rareş Bogdan.

Configuraţia listei PNL pentru alegerile europene este următoarea:

 1. Rareş Bogdan, jurnalist Realitatea TV
  2. Mircea Hava, primar Alba Iulia
  3. Siegfried Mureşan, europarlamentar
  4. Daniel Buda, europarlamentar
  5. Adina Vălean, europarlamentar
  6. Vasile Blaga, fost co-preşedinte PNL, fost preşedinte PDL
  7. Dan Motreanu, fost deputat, fost secretar general PNL
  8. Gheorghe Falcă, primar Arad
  9. Cristian Buşoi, europarlamentar
  10. Marian-Jean Marinescu, europarlamentar
  11. Vlad Nistor, istoric
  12. Mihai Ţurcanu, europarlamentar

Liberalii mizează pe obţinerea a 10 locuri de eurodeputaţi, însemnând un scor al PNL între 25 şi 30%, au precizat sursele citate. Chiar dacă fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a fost printre primii care şi-au depus candidatura pentru competiţia internă la europarlamentare, acesta nu se mai regăsi pe locuri eligibile.

 

Categoria: Politica