Radu Moldovan: Nu îmi place ceea ce se întâmplă în PSD. Anul 2018 este despre unitate, nu despre scandaluri

Radu Moldovan: Nu îmi place ceea ce se întâmplă în PSD. Anul 2018 este despre unitate, nu despre scandaluri

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan a recunoscut astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în PSD sunt lucruri şi fapte care nu ar trebui să se întâmple. El a precizat că poate să comenteze întreaga situaţie, mai ales că „ am respectat chiar şi cutumele cu rufele pe care trebuie să le spălăm în familie, adică le-am spus ceea ce cred la ultima noastră şedinţă”, a spus Moldovan.

Liderul social-democrat a apreciat că dacă ar fi un politician abil, ar spune că nu doreşte să comenteze situaţia, însă „ eu fac parte din acei politicieni care îşi asumă şi bunele dar şi relele dintr-un partid politic”.

Radu Moldovan: „ I-am spus domnului Tudose dar şi colegilor mei din CEx că aş fi fost încântat ca la începutul Anului Centenarului să aud din partea Guvernului, a coaliţiei de guvernare, chiar a PSD, care sunt proiectele pentru acest an în care sărbătorim Centenarul, cum vom face ca evenimentele de la nivelul fiecărui judeţ să fie cuprinse într-un mare proiect naţional şi alte probleme de acest gen şi, prin care să onorăm aşa cum e normal şi frumos cei 100 de ani care se împlinesc de la Marea Unire”, a precizat Radu Moldovan.

De asemenea, Radu Moldovan a mai explicat că o altă mare problemă pe care actuala guvernare ar trebui să o rezolve este cea a restructurării statului român, deoarece: „ România, membră a Uniunii Europene, funcţionează în 2018, cu structuri organizaţionale crate în timpul regimului comunist. Avem o administraţie centrală gigant şi, care trebuie reformată fundamental pentru a deveni eficientă, profesionistă, pentru a face faţă cerinţelor Uniunii Europene. Reforma trebuie să reducă numărul de agenţii, de instituţii deconcentrate, de toate acele structuri care se spune că se autofinaţează, dar, noi ştim că nu se întâmplă acest lucru”.

Şeful social-democraţilor din judeţul Bistriţa-Năsăud a mai subliniat faptul că, în ciuda tuturor predicţiilor „apocaliptice” despre inflaţie galopantă sau cutremurele din economie, consecinţe a neîncadrării în ţintele de deficit, „uite că aceste lucruri nu s-au întâmplat, că există creştere economică, că acest Guvern condus de Mihai Tudose, fiecare ministru în parte, a reuşit să implementeze într-un procent de 80, măsurile existente în programul de guvernare al PSD propus pe 2017”, a conchis Moldovan.

În ceea ce-l priveşte pe senatorul Ioan Deneş, nominalizat de PSD la funcţia de ministru al Apelor şi Pădurilor în locul rămas vacant în urma demisiei Doinei Pană, Radu Moldovan a spus că nu are „vreo linie directă cu preşedintele Klaus Iohannis”, cel care trebuie să semneze decretul oficial de numire la ministerul respectiv.

Fără a mai spune acest lucru, Radu Moldovan a lăsat să înţeleagă, că analiza activităţii Guvernului va avea loc la Iaşi pe data de 27 ianuarie şi că „ nu există un termen oficial până la care preşedintele statului să îşi pună semnătura pe acest gen de documente”.

Categoria: Politica