Radu Moldovan i-a scris premierului Dacian Cioloş. El este nemulţumit de bugetul pe 2016

Radu Moldovan i-a scris premierului Dacian Cioloş. El este nemulţumit de bugetul pe 2016

Preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan le-a scris premierului Cioloş şi ministrului de Finanţe, Anca Dragu Paliu. Moldovan a precizat că le-a prezentat celor doi demnitari proiectele de dezvoltare ale județului Bistrița-Năsăud şi stadiul derulării acestora.

“ Le-am scris domnului prim-ministru și doamnei ministru, aștept în continuare răspuns, au trecut două săptămâni și nu am primit nimic. Aștept să-mi scrie măcar: ”Grigore, du-te și colindă că noi avem treabă”. Le-am prezentat proiectele de dezvoltare ale județului Bistrița-Năsăud, în ce stadiu suntem cu proiectele în derulare și ce necesități sunt pentru anul viitor, am salutat declarațiile lor publice că vor avea în vedere să suplimenteze programul de investiții, dar că acestea nu corespund cu cifrele din buget și i-am rugat să încerce să modifice acele sume deoarece comunitățile au nevoie. Nu mai vorbim de angajamentele noastre în fața Comisiei Europene când vorbim de infrastructura de canalizare, trebuie să rezolvăm până în 2018, e un angajament al României. Nu văd în buget lucrurile astea. S-ar putea să am o surpriză ca în plenul Parlamentului să vină premierul și să spună că i-a scris unul Moldovan de la Bistrița și că se vor acorda sumele respective. Deci eu îl aștept încă, cu încredere, pe Moș Crăciun”.

Reamintim că Guvernul a aprobat proiectul de lege privind bugetul de stat pe 2016. Chiar dacă proiectul de buget mai are de trecut şi de votul Parlamentului, sumele care revin judeţului nostru pot fi accesate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Fără a lua în calcul obiectivele de investiţii care primesc finanţare direct din bugetele ministerelor, prin Bugetul de stat pe 2016, Bistriţa-Năsăud va primi la prima strigare, dacă proiectul va trece fără amendamente ale grupurilor parlamentare, aproximativ 310 milioane lei, adică 68,75 milioane euro. Cea mai mare parte a fondurilor merge spre asistenţă socială şi învăţământ preuniversitar de stat.

Categoria: Politica