Radu Moldovan: „ Eu am lucrat întodeauna bine cu Sevil Shhaideh”

Radu Moldovan: „ Eu am lucrat întodeauna bine cu Sevil Shhaideh”

Preşedintele PSD Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan nu a părut chiar atât de surprins de numele cu care Liviu Dragnea s-a prezentat la consultările de la Cotroceni- Sevil Shhaideh.

În calitatea sa de lider al PSD BN, Radu Moldovan a apreciat activitatea celei propuse de Dragnea, amintind că  Sevil Shhaideh a avut un rol determinant în scriarea Programului Naţional de Dezvoltare Locală.

 

“ Ne cunoaştem de când Sevil Shhaideh era coordonator al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România. Vorbim despre o persoană capabilă, pricepută la administraţie public locală. E o soluţie viabilă. Cred că domnul președinte Liviu Dragnea a făcut o analiză foarte serioasă a ultimelor zece zile și a luat o decizie, spun eu, înțeleaptă de a nu forța o nominalizare care să poată fi refuzată de președintele României. Legat de doamna Sevil Shhaideh, eu o cunosc foarte bine încă de când era coordonatorul Uniunii Naționale a Consiliilor Județene, este un foarte bun practician, cu ea și cu primarii am dezvoltat la prpopunerea domnhui Dragnea Programul Național de Dezvoltare Locală, dânsa în calitate de secretar de stat a coordonat acest program care a dezvoltat România în ultimii patru ani. A fost un an și un pic ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, cred că din punct de vedere al pregătirii este o propunere binevenită, așa cum președintele Dragnea spunea că îi va face președintelui Iohannis, de nerefuzat. În condițiile de față, nominalizând o doamnă care provine dintr-o minoritate națională și are în spate o foarte bună pregătire administrativă este într-adevăr o propunere de nerefuzat. În calitate de om de administrație, pentru mine este o știre bună, vom avea un premier care vine dintre noi, știe care sunt frământările noastre”.

Reamintim că Sevil Shhaideh, propunerea de premier a PSD, a lucrat vreme de aproape două decenii la Consiliul Judeţean Constanţa. După 2004, s-a apropiat atât de Nicuşor Constantinescu, cât şi de Liviu Dragnea. În 2012, a fost numită secretar de stat, apoi ministru al Dezvoltării, iar acum, iată, se pregăteşte să devină prim-ministru al României.

În lumea politică, Sevil Shaidehh este cunoscută drept mâna dreaptă a lui Liviu Dragnea, ea fiind lăsată și la Ministerul Dezvoltării, atunci când Dragna trebuit să demisioneze. De altfel, ea este fina lui Liviu Dragnea, acesta fiindu-i martor la căsătorie, un fel de naș în tradiția musulmană.

Categoria: Politica