RADU MOLDOVAN cere anchetă la Spitalul Judeţean

RADU MOLDOVAN cere anchetă la Spitalul Judeţean

Preşedintele CJ BN Radu Moldovan cere o anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă  cazul bacteriei Clostridium Difficile. Moldovan face acest lucru după ce bistriteanul.ro a publicat mai multe articole legate de SJU BN şi scandalul dezinfectanţilor. 

 

Mâine dimineață voi cere reprezentanților Consiliului Județean în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, convocarea de urgență a Consiliului de Administrație și începerea unei anchete cu privire la situația semnalată în presa locală.

De asemenea, solicit public tuturor instituțiilor județene și centrale abilitate, să dispună anchete cu privire la situația la care se face referire în ziarul online!

Îmi sunt foarte dragi oamenii și tot ceea ce fac în calitate de Președinte al Consiliului Județean este din respect pentru oameni! Am atras zeci de milioane de euro în Sistemul Sanitar din Județul Bistrița-Năsăud pentru a asigura condiții foarte bune de muncă pentru personalul medical, dar mai ales condiții și servicii medicale de calitate pentru oamenii bolnavi!

Astăzi, văd aici o situație gravă care nu va rămâne ”în coadă de pește”! Viața oamenilor este cea mai importantă și toți cei vinovați, din neglijență sau rea intenție trebuie să plătească!

Sunt reprezentantul oamenilor, al celor mulți și dacă cineva a greșit, scurtând astfel viața unui om, trebuie să plătească!

Reamintim că Ministerul Sanatatii a facut publice noi rezultate ale produselor Hexi Pharma analizate la laboratorul ICECHIM, la toate cele 18 probe fiind gasite nereguli in ceea ce priveste concentratia de substante dezinfectante raportat la eticheta, intr-un caz diferenta fiind si de 4.200 de ori mai mica conform ziare.com .

11 probe neconforme pe produsele Hexi Pharma au fost depistate in urma analizelor din spitalele din judetul Mures.

 Dintre acestea, la substanta etanol dintr-un lot, unde pe eticheta scrie concentratie de 42%, s-a descoperit o concetratie de 0,01%. De altfel, la toate cele cinci loturi de Hexio A, concetratia de etanol era de 4.200 de ori mai mica decat cea prevazuta pe eticheta, iar 2 propanol, diluat de 2.800 de ori, informeaza Mediafax.

 

Categoria: Anchete