PURPLE RAIN pentru PRINCE…

PURPLE RAIN pentru PRINCE…

Agentul de presă al cântăreţului american, Yvette Noel-Schure, a confirmat pentru Associated Press că artistul a fost descoperit decedat în reşedinţa sa. Autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american. Potrivit Huffington Post, Prince a fost tratat, în cursul acestei săptămâni, pentru gripă.

Un purtător de cuvânt al lui Prince a declarat pentru TMZ că acesta nu s-a simţit prea bine în timpul concertelor din ultima săptămână, pe 15 aprilie avionul privat în care se afla cântăreţul fiind nevoit să aterizeze forţat la Illinois din cauza unei urgenţe medicale. Ziua următoare, însă, Prince şi-a făcut apariţia la concert pentru a-i asigura pe fani că se simte bine.

Prince a murit. A devenit un fenomen global cu „Purple Rain“

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum „Little Red Corvette“, „Let’s Go Crazy“ şi „When Doves Cry“.   Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa „Wanna Be Your Lover“ şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum „1999“ şi „Purple Rain“.    Prince a devenit un fenomen global în anii 1980, popularizând muzica funk în Minneapolis, în special prin „Purple Rain” (1984), descris adesea ca fiind unul dintre cele mai bune albume din toate timpurile.    Muzicianul, născut sub numele Prince Rogers Nelson la Minneapolis, a trăit la periferia acestui oraş. A fost prolific până la sfârşitul vieţii, considerând că internetul îi dă mai multă libertate artistică.   Prince a murit. Câştigător a şapte premii Grammy Interpretul a mai avut multe alte nume, printre care simboluri greu de pronunţat. Prince a fost nominalizat de 33 de ori la Grammy şi a câştigat şapte premii. Două albume de ale sale — „1999“ şi „Purple Rain“ — au fost premiate cu Grammy Hall of Fame Award. Albumele sale au fost vândute în mai mult de 100 de milioane de exemplare în întreaga lume. „Purple Rain“, a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

Prince a militat activ pentru a-şi proteja independenţa creativă, implicându-se fără să ezite în veritabile „războaie“ cu casele de discuri în privinţa controlului comercial asupra muzicii sale şi chiar a numelui său de artist. În 2004, artistul american a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame. Pe 19 martie, Prince a anunţat că îşi va publica memoriile, despre care editorul său anticipa că vor fi „nonconformiste“.

Citeste mai mult: adev.ro/o5zu05

 

https://youtu.be/EsRUAoUvP10

Categoria: EVENIMENT