PSD vrea să ajute profesiile liberale dar şi tinerii pînă în 26 de ani

PSD vrea să ajute profesiile liberale dar şi tinerii pînă în 26 de ani

Deputatul Daniel Suciu a făcut publice măsurile propuse de PSD pentru cei care desfăşoară activităţi ale profesiilor liberale – medici, artişti, scriitori, jurnalişti, sportivi, avocaţi etc.
„Ne dorim să intervenim în ceea ce priveşte impozitul pe venit în ceea ce priveşte activităţile independente. Toţi cei care au impozit acum de 16%, de la 1 ianuarie 2018, acest impozit pe venit va fi de 0% la toţi cei care au venituri până în 2000 lei/lună. Cei care depăşesc acest venit de 2000 lei/lună vor plăti doar 10% pentru suma care depăşeşte”, a mai menţionat deputatul Suciu. Alte reduceri vor viza contribuţiile plătite de cei care au activităţi independente. Cei care obţin venituri din arende, chirii sau venituri agricole, vor fi impozitaţi cu 10%, iar CASS-ul va fi de zero procente, cu o singură declaraţie pe an. PSD propune, de la 1 ianuarie 2018, eliminarea impozitului pe terenul agricol, care în prezent este de 46 lei/hectar, însă penalităţi pentru cei care nu-şi lucrează doi ani terenul. Nu în ultimul rând, ar fi scutite de la impozit maşinile şi utilajele folosite în agricultură, a explicat deputatul Daniel Suciu.

De asemenea, deputatul  Suciu  a prezentat şi o serie de mpsuri care vizează tinerii până la 26 de ani: „Astăzi, şomajul în rândul tinerilor este mai mare decât media şomajului pe celelalte categorii de vârstă. Întotdeauna începutul este cel mai greu, iar PSD are o componentă specială în ceea ce priveşte tinerii până în 26 de ani, ne referim la cei care încă studiază şi cei care doresc, imediat după încheierea studiilor, să-şi întemeieze o familie şi să se mute într-o casă.
Tocmai de aceea, pentru acest început, noi, cei de la PSD, propunem un credit de 40.000 lei, pe care toţi tinerii până în 26 de ani care urmează o şcoală profesională, studenţi sau chiar angajaţi la primul job, pentru cursuri, chirii, avans casă. Suportul statului pe care noi ne angajăm să-l facem este faptul că dobânda va fi subvenţionată integral de către stat, iar 80% din valoarea creditului va fi garantată tot de stat”, a conchis Suciu.

Categoria: Politica