PSD-UNPR VOR MERGE PE LISTE COMUNE LA ALEGERILE DIN 2016

PSD-UNPR VOR MERGE PE LISTE COMUNE LA ALEGERILE DIN 2016

 

PSD a anunțat o alianță politică menită să elimine orice șansă reală de aprobare a unei moțiuni de cenzută împotriva Guvernului Victor Ponta.

 

Conducerea lărgită a social-democraților se va reuni, la 7 mai, într-un Comitet Executiv National, în care se va discuta, printre altele, despre candidați comuni PSD-UNPR la alegerile de anul viitor.

“Pot să vă asigur doar că vom avea şi la alegerile locale, şi la alegerile parlamentare – e propunerea mea, decizia, sigur, va aparţine CEX-ului – candidaţi comuni PSD-UNPR, dar trebuie să discutăm deja care va fi modul de colaborare cu ceilalţi aliaţi ai noştri, Partidul Conservator şi Partidul Liberal Reformator”, a declarat Victor Ponta, la finalul BPN al PSD din 20 aprilie.

Surse din partid spun ca anunțul lui Victor Ponta nu are legătură cu alegerile locale ci cu așteptata moțiune de cenzură a PNL.

În condițiile în care liberalii strâng în jurul lor toate forțele politice disponibile în Parlament (PSRO, UDMR, PND), social-democratii doreșc să le dea la rândul lor garanții aliaților săi din coaliția de guvernare, aceasta fiind, de fapt, explicația anunțului prematur făcut de Victor Ponta cu privire la candidați comuni cu UNPR, mai spun sursele citate.

PNL  a incercat sa negocieze direct cu seful UNPR, Gabriel Oprea, sustinerea motiunii de cenzura, insa fara niciun rezultat. Liberalii continua insa sa trimita semnale catre parlamentarii progresisti si va trimite si UNPR-ului programul de guvernare al PNL.

Decizia PSD vine în condițiile în care liberalii au recunoscut public faptul că nu pot schimba Guvernul fără voturile parlamentarilor UNPR.

Liberalii se vor reuni la 23 mai într-un Consiliu National la Pitesti, unde va fi aprobata forma finala a programului de guvernare al PNL. La aceasta intalnire se va discuta si despre ultimii pasi pana la motiunea de cenzura care va fi depusa “undeva in prima decada a lunii iunie”.

 

 

 

 

Categoria: Politica