PSD ar putea câştiga alegerile din decembrie. Nu este exclusă o refacere a USL, dar nici o guvernare cu ALDE

PSD ar putea câştiga alegerile din decembrie. Nu este exclusă o refacere a USL, dar nici o guvernare cu ALDE

Mai multe aplicaţii făcute în ultimele zile vin să confirme trendul pozitiv al PSD, social-democraţii  fiind cotaţi la această dată cu 37-39%, în timp ce PNL-ul trece binişor peste 30 de procente, iar asta cu patru luni înaintea alegerilor parlamentare ce ar urma să fie convocate pe 4 sau 11 decembrie.

De asemenea, se pare că noul PMP rezultat din unificarea popularilor cu progresiştii, va intra în viitorul Parlament, cota fiind una care trece peste cele 5 procente obligatorii. În ceea ce priveşte ALDE, liberal-democraţii sunt în ecuaţia partidelor care au o cotă cu două cifre sau, cel puţin asta aşteaptă la electoralele din iarnă.

 

„PSD va fi pe primul loc în 4 decembrie când vor fi alegeri. Întrebarea se pune în ce măsură PSD și ALDE vor reuși să aibă un scor astfel încât să aibă o majoritate simplă măcar în Parlament. În opinia mea, dacă domnului Tăriceanu nu i se întâmplă un lucru deosebit, neplăcut din punct de vedere juridic și dacă PSD intră în campanie cu toate motoarele turate, șansa ca PSD să facă un scor în jurul cifrei de 40% și ALDE să facă un scor în jurul cifrei de 10% este foarte ridicată. Există o mare probabilitate să avem o guvernare PSD – PNL, cu o majoritatea covârșitoare în Parlament, în condițiile în care PSD ar obține un scor undeva la 35 – 45%, iar PNL, având motoarele turate, ar obține un scor de 30%. Avem experiența pozitivă a guvernării USL”, a spus sociologul  Marius Pieleanu la România TV.

Categoria: SONDAJE DE OPINIE